Sağlıklı Beslenme Glutaminin Faydaları Nelerdir? Fitness Ve Sporda Glutamin Kullanımının Faydaları

Glutaminin Faydaları Nelerdir? Fitness Ve Sporda Glutamin Kullanımının Faydaları

10.12.2020 - 01:36 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunda %61 oran ile iskelet kaslarında en fazla yer alan amino asit glutamindir. Bu nedenle sizler için glutaminin faydaları nelerdir? Fitness ve sporda glutamin kullanımının faydaları nelerdir? Glutamin kullanımı nasıldır? İşte, tüm detaylar.

Glutaminin Faydaları Nelerdir Fitness Ve Sporda Glutamin Kullanımının Faydaları

Glutamin yoğun egzersizler sırasında seviyeleri büyük ölçüde tükenen ve bu nedenle kişilerin gücünü, dayanıklılığını azaltan amino asitlerdir.

Glutamin Nedir?

Glutamin genel olarak fitness ya da spor ile ilgilenen kişiler tarafından sık olarak kullanılmaktadır. Glutamin yaklaşık olarak nitrojenden oluşur. Bu durum glutamini kaslara nitrojen taşımakta görevki bir numaralı element yapmaktadır.
Protein sentezlenmesinde her zaman için bir anahtar rolüne sahip olan glutamin seviyesinin eski haline gelmesi genelde 6 günü bulabilir.

Glutaminin Faydaları Nelerdir?

Günümüz koşullarında gutaminin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok sayıda olmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir;

Haberin Devamı

Glutamin günümüzde protein sentezi ile birlikte ilişkilendirilmektedir. L-Glutamin, vücut üzerinde diğer hücrelere de glutamin desteği sağlamak amacı ile kas yıkımını önlemeye yardımcı olmaktadır.

Günümüzde glutamin hücrelerin hacmini ve de hidrasyonunu korumaya desten olur ve iyileşme dönemini hızlandırmaktadır.

Yoğun antrenman sonrasında azalan glutamin seviyelerinin tekrardan eski seviyesine dönmesini sağlamaktadır.

Düzenli olarak tüketildiğinde glutamin bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

Glutamin bağışıklık sistemi için enerji kaynağı olup vücut geliştirme sporu ile de ilgilenenlerin glutamin seviyeleri antrenmandan sonra düşmektedir. Bu yüzden de L-Glutamin takviyesi gerekmektedir.

Fitness ve Sporda Glutamin Kullanımının Faydaları Nelerdir?

Fitness ve spor ile ilgilenen kişiler için glutamin düzenli bir şekilde tüketilmesi gereken takviyeler arasında yer almaktadır. İskelet ve de kas sistemi ile birlikte nitrojen ulaşımı noktasında etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle pek çok sayıda önemli faydalar sağlamaktadır. Bunlar;

Haberin Devamı

Glutamin tüketimi düzenli şekilde olur ise kas yıkımını engellemeye karşı destek olur.

Yoğun yapılan antrenman sonrası vücut içinde düşen glutamin seviyelerinin yeniden yükselmesine olanak tanımaktadır.

Vücut geliştirme konuları ile ilgilenen kişilerin antrenman sonrası seviyeleri önemli oranda düşmektedir. Alınacak olan L glutamin takviyesi ile bu seviye yeniden istenen noktaya çıkarışır.

Doğal yollardan kişilerin vücutlarının kendisinin üretmesi ile birlikte takviye olarak günümüzde alınan L glutamin düzenli olarak kullanılmalıdır.

Glutamin Kullanımı

Glutamin düzenli olarak ve de yoğun şekilde fitness ile birlikte vücut geliştirme çalışanlar için kullanılmaktadır. Egzersiz çalışan bireyler gün içerisinde ortalama olarak 2 kez ya da 3 kez yaklaşık 5 gr ile toplamda 10 ya da 15 gr L glutamin almalıdır. Günün farklı dilimlerinde belirli aralıklar ile tüketmek önemlidir.

Yazarlar