Egzersizler Göbek eritme egzersizleri

Göbek eritme egzersizleri

29.01.2015 - 11:22 | Son Güncellenme:

Yediğimiz fazla yiyeceklerin vücutta depolanmaya başladığı ve en çok yağ deposunun yayıldığı bölgelerin en başında gelen göbek bölgesi yağlarıdır.

Göbek eritme egzersizleri

Göbek yağı kadın erkek hepimizin derdidir. Bir bakarız karnımızda bir simit oluşmuş. Hem de sinsice! Birde bakıyorsunuz aşağıyı göremiyorsunuz.İlk koşul şudur; akşamları, günde bir saat yürüyeceksiniz.

Haberin Devamı

Yürümek

Yürümenin belki de en iyi yağ yakma egzersizi olduğu bilinen bir gerçek. Yürürken kalp atışınız kolayca yağ yakma seviyesini sürdürür, yürümek eklemlerinizi zorlamaz ve sakatlanma riski sıfıra yakındır. Vücut direncimizi artırıp, hastalık risklerini en az seviyeye indirir. Vücudun mutluluk hormonu olan endorfin salınımını sağlar, Yaşlanma sürecini geciktirerek, genç görünüm sağlar. Bazı bayanlar zayıflayacağım derler ve diyete başlarlar fakat gelgelelim vücutları yağı atmaz fakat yüzleri küçücük kalır. Bunun için doğal bir yöntem, taze sıkılmış domates suyu, günde bir defa, bir su bardağı, öğleden sonra ve sabahları kalktığınızda maydanoz ve limon fazla değil bir ay uygulayın hemen sonuç almaya başlayacaksınız.

Göbek yağlarının erimesi için en doğal ve kalıcı çözüm sağlayan yöntemdir. Karın kaslarınızın daha çok çalışmasını sağlayarak hem yağlanmadan kurtulup hem de kaslarınızın güçlenip belirginleşmesi için o bölgeyi çalıştıracak göbek eritme egzersizleri yapmanız gerekir. Göbek eritme egzersizleri oldukça basit ve kısa süreli hareketlerden oluşmaktadır. Her gün düzenli olarak uygulayacağınız hareketler için sadece 20 dakika bile ayırmanız oldukça iyi sonuçlar almanızı ve vücutsal olarak zayıflayarak fit bir görünüme kavuşmanızı sağlayacaktır. Göbek çevrenizde meydana gelen fazla yağlanmadan kurtulmak için diyetinize devam edeceksiniz elbette. Göbek eritme egzersizleri düzenli olarak evinizde dahi rahatlıkla uygulayabileceğiniz hareketlerdir. Etkili göbek eritme egzersizleri, hareketimiz hem kalça bölgesinin hem de göbek bölgesinin çalışmasını sağlamaktadır. Hareketi yapmak için sırt üstü uzanın ve ayaklarınızı vücudunuza 90 derece dik olacak şekilde yukarı uzatın.

Yere sabit olan kalçanızı 15 cm olacak şekilde yukarı kaldırın ve sonrasında yavaşça indirin. 15-20 defa aynı hareketi tekrar edin.

Haberin Devamı

Göbek Eritme Egzersizleri, yapılış bakımından mekik hareketi ile benzerlik gösteren hareket özellikle göbek çevresindeki yağların yakılmasında büyük etkiye sahiptir. Göbek eritme egzersizleri ikinci hareketini yapmak için sırt üstü olacak şekilde yere uzanın ve bacaklarınızı kaldırarak dizlerinizden bükün. Ayaktayken bir yere oturuyormuş gibi bir pozisyona gelmiş olacaksınız. Konumu aldıktan sonra büktüğünüz dizlerinizi alnınıza doğru çekmeye çalışın ve yavaşça geri bırakın. Diğer hareketimizde olduğu gibi bir seti 15-20 defa olacak şekilde uygulayarak egzersizi tamamlayın.

Göbek eritme egzersizleri yaparken hareketlere alıştıktan sonra örneğin bu harekette dizlerinizi alnınıza daha çok yaklaştırmaya çalışabilirsiniz.

Haberin Devamı

Göbek Eritme Egzersizleri

Bir yerden destek alarak mekik hareketi yapacağınız bu harekette sırt üstü yaslanıp ayaklarınızı kaldıracağınız yükseklikte bir nesnenin üzerine yerleştirmeniz gerekmektedir. Tercihinize göre konumlandırabileceğiniz ellerinizi ensenizin arkasına veya göğsünüze koyabilirsiniz. Ayaklarınız sabit bir şekilde omuzlarınızdan yükselerek mekik hareketini uygulayarak bu hareketi yapmış olacaksınız. Hareketi doğru uyguladığınızı anlamak için karnınızda baskı hissetmeniz gerekmektedir.

Aynı şekilde ilk zamanlar tek set halinde 15-20 defa tekrarlayacağınız hareket sayesinde göbek bölgenizde yağlanmanın giderildiğini, sıkılaştığını ve kaslarınızın daha kuvvetli olup belirginleşmeye başladığını göreceksiniz. Kulaktan dolma bilgiler ve insanların doğru yanlış her bilgiyi insanlara önerme alışkanlığının olması her konuda özellikle de sağlık konusunda büyük sıkıntıların oluşmasına neden olabilmektedir. Kişiler kendileri için iyi olan şeyleri başkalarına önererek uygulamalarını sağlarlar. Genellikle kilo verme konusunda bayanların birbirlerine önerilerde bulunması ciddi zayıflama yanlışları ve olumsuz sonuçlara neden olabilmektedir. Bilimsel bir kaynağı olmayan hatta halk arasında tamamen doğru bilinen geleneksel hale gelmiş olan bazı zayıflama yanlışları kişiler üzerinde ciddi problemlerin oluşmasına neden olduğu bilinmektedir.

Dr. Yaprak Konakçı


kalorisepeti.com

Yazarlar