Püf Noktası Goji Berry Nasıl Yetiştirilir? Goji Berry Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Goji Berry Nasıl Yetiştirilir? Goji Berry Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

20.05.2021 - 14:22 | Son Güncellenme:

Goji berry yaşlanmayı yavaşlatması, zengin C vitamini içeriği, depresyonu hafifletmesi ve daha pek çok özelliği ile sağlığa önemli katkılar sunmaktadır. Kurt üzümü olarak bilinen Goji berry, tek başına tüketilebileceği gibi kırmızı-turuncu meyveleri ile çeşitli salatalarda, yemeklerde kullanılmaktadır. Goji berry bitkisinin çelikleme ve tohumdan yetiştirme gibi iki farklı yetiştirme yöntemi bulunmaktadır. Bu değerli bitkinin yetiştirilmesi hakkında detaylı bilgi edinmek isteyenlere özel Goji berry nasıl yetiştirilir? Goji berry yetiştiriciliği nasıl yapılır? Tüm detayları ile derledik.

Goji Berry Nasıl Yetiştirilir Goji Berry Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır

 Goji, Asya'ya has bir bitki türü olmakla birlikte son zamanlarda çok sayıda ülkede de uygun yetişme koşulları mevcut olduğunda yetiştirilebilmektedir. Ülkemizde ise türlü hibe desteklerinin sağlanması ile topraklarımızda Goji berry yetiştiriciliği giderek yaygın hale gelmektedir. Goji berry yetiştiriciliği hem kolay hem de yüksek verimi ile son derece avantajlı olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Goji Berry Nasıl Yetiştirilir?  

 Goji meyveleri sıcak yaz aylarına ve soğuk kış şartlarına dayanıklı bir yapıya haizdir. Goji berry yetiştiriciliğinde sulama hususuna dikkat edilmelidir. Bu bitki çok fazla su istemez. Yoğun yağmur yağan bir bölgede yaşayan kişiler, bu bitkiyi iç mekanlarda tutabilirler. Goji berry, güneş ışığından yeterli derecede yararlanabileceği yerlerde yetiştirilmelidir. İç mekanda yetiştirenler bol güneş ışığı alan bir mekan bulamadıkları takdirde bu bitkiyi her gün en az iki saat kadar açık alanda tutmaya özen göstermelidir. 

 Goji Berry Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? 

 Goji berry biraz dikenli, yaprak döken odunsu bir çalı görünümüne haizdir. Goji bitkisi, 4-5 metre yüksekliğe ulaşabilir. Parlak turuncu ve kırmızı meyveleri genel olarak 1 ila 2 cm çapındadır. Her bir meyvenin tohum miktarı meyvenin boyutuna göre değişmektedir. Bir dalda altmışa yakın meyve vardır. Goji meyveleri iç mekanlarda, kaplarda ve seralarda yetiştirilmektedir. 

 

Yazarlar