Sağlık Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Göz ağrısına evde doğal yöntemler

Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Göz ağrısına evde doğal yöntemler

03.12.2021 - 15:44 | Son Güncellenme:

Göz ağrısı veya göz çevresinde ağrı sıkça görülen semptomlar arasında yer alır. Sağ veya sol gözde olabildiği gibi bazen her ikisinde ağrı ile karşılaşmak mümkün. Göz ağrısı şiddetli, zonklayıcı veya keskin olabilir ya da gözünde yabancı bir nesne varmış gibi hissedebilir. Göz ağrısı arpacık, yaralanma, yabancı cisim, kornea aşınması gibi pek çok farklı nedenlerle ortaya çıkabilir. Göz ağrısını evde yapılabilecek bazı doğal yöntemlerle geçirmek mümkün. Yeşil çay, sıcak kompres göz ağrısına iyi gelen şeyler arasında yer alır. Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Göz ağrısına evde doğal yöntemler” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.

Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer Göz ağrısına evde doğal yöntemler

Göz veya göz çevresindeki ağrılar sıklıkla karşılaşılan rahatsızlıklardan biridir. İnsanın yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen göz ağrısı pek çok neden bağlı olarak ortaya çıkabilir. Evde yapılabilecek bazı yöntemlerle göz ağrısını geçirmek mümkün. Gül suyu, aloe vera, salatalık gibi şeyler göz ağrısına iyi gelir.

Haberin Devamı

Göz ağrısı şiddetli olabilir ve keskin veya zonklayıcı görünebilir veya kişi göz yüzeyinde hafif tahriş yaşayabilir veya gözde yabancı bir nesne varmış gibi hissedebilir.

Göz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Göz ağrısının nedenine bağlı olarak başka semptomlar da ortaya çıkabilir. Örneğin, kişi bulanık görüşe, göz küresinde bir çıkıntıya veya parlak ışıkla daha da kötüleşen ağrıya sahip olabilir.

 Kornea (iris ve gözbebeği önündeki şeffaf tabaka) ağrıya çok duyarlıdır. Birçok kornea hastalığı da ön odayı (iris ile korneanın iç kısmı arasındaki sıvı dolu boşluk) etkiler ve irisi kontrol eden kasın (siliyer kas) spazmına neden olur. Böyle bir spazm hareket ettiğinde, parlak ışık kasların kasılmasına neden olur ve böylece ağrıyı kötüleştirir.

Haberin Devamı

Kornea hasarı ile sonuçlanan travma durumunda, damla veya merhem şeklinde bir iyileştirici maddenin yanı sıra lokal bir antibiyotik uygulanabilir.

 Esansiyel yağ asitleri olarak da adlandırılırlar, retinanın temel bileşenleridirler. Retina dekolmanı risklerine karşı savaşırlar. Kuruyemişlerde, ton balığı, somon, sardalya, uskumru gibi yağlı balıklarda ve aspir yağı gibi bazı yağlarda bol miktarda bulunurlar.

Göz ağrısına iyi gelen şeyler

- Sıcak kompres
- Yeşil çay bakımı
- Göz banyosu yapmak
- Evde bakım
- Göz damlaları
- Ağrı kesiciler
- Cerrahi müdahale
- Antibiyotikler
- Patates uygulaması
- Soğuk kompress
- Aloe vera
- Gül suyu
- Elma sirkesi
- Salatalık uygulaması

olarak sıralanabilir. Bununla birlikte yumurta, ceviz, balık, havuç, kuruyemiş, turp, biber, çilek, brokoli, süt, avokado, baklagiller göze faydalı iyi gelen yiyecek ve bitkilerdir.

 Göz Ağrısı Nasıl Geçer?

Yorgun gözleri rahatlatmak için kullanılan pek çok doğal ilaç vardır. Genellikle göze lapa olarak kullanılırlar. Havuç suyunu komprese batırın. Ardından göz kapaklarınız kapalıyken 5 dakika dinlendiriyorsunuz. Sonra soğuk suyla durulayın ve gözlerinizi biraz dinlendirin.

Papatya, antienflamatuvar ve sakinleştirici özelliklerinden dolayı uzun süredir yorgun gözlerin bakımı için kullanılmaktadır. Semptomları yatıştırmak için papatya infüzyonu emdirilmiş bir pamuk ile günlük bir uygulama yeterlidir.

Haberin Devamı

Gözlerin sönmesine yardımcı olur. Sadece bir komprese batırın ve gözlere bırakın. Göz yorgunluğunun miyopi veya astigmat gibi bir hastalıktan da kaynaklanabileceğini unutmamak önemlidir. Bir göz doktoru tarafından reçete edilen optik düzeltme bu durumda çok önemlidir.

 Göz Ağrısını Alacak, Dindirecek Öneriler Nelerdir?

Sağlıklı gözler için göz sağlığını desteklemeye, lutein vitamin A, B6, C ve E, karotenoidler (likopen, glukosamin, vs.) ya da omega-3 ve çinkodur.

Retinanın düzgün çalışması için A vitamini gereklidir. Nitekim retinada, A vitamini, ışığın beyne görsel sinyali gönderen sinir uyarılarına dönüşümünde anahtar rol oynayan maddelere (rodopsin ve fotopsin) dönüşür. Ayrıca A vitamini gözün karanlığa adaptasyonunda rol oynar. Ayrıca beta-karoten, insan vücudunda A vitaminine dönüşme özelliğine sahip bir karotenoiddir.

Biraz humusla sebzelerinizin tadını çıkarın! Nohut, diğer baklagiller gibi, karaciğerinizin A vitamini salmasına ve melanin üretmesi için retinanıza iletmesine yardımcı olan çinko içerir. Göz ağrısını hafifletir.

Haberin Devamı

 C vitamini aynı zamanda antioksidan özelliklere sahip bir vitamindir. Ayrıca retina hücrelerinin düzgün çalışması için gereklidir. Bilimsel çalışmalar, C vitamininin katarakt gelişme riskini azalttığını ve ayrıca makula dejenerasyonunun ilerlemesini ve görme keskinliği kaybını yavaşlattığını göstermektedir.

Göz Ağrısına Evde Doğal Yöntemler

Göz ağrısını alacak ve dindirecek evde yapılabilen çeşitli çözümler vardır. Bunlar:

Patates

Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer Göz ağrısına evde doğal yöntemler

Çiğ patatesin gözde bulunan iltihabı ve kaşıntıyı giderici özellikleri bulunmaktadır. Patates yıkanır. Dilimlenir. Bir kap içine su konulur ve patatesler suya konularak buzdolabına kaldırılır. Soğuyan patatesler, gözlerin üstüne konularak yaklaşık 10 dakika beklenir. Bir hafta süresince günde iki kez gözlerin üzerine patates uygulamasının yapılması göz ağrılarına iyi gelmektedir.

Gül suyu

Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer Göz ağrısına evde doğal yöntemler

 

Gül suyu içindeki antiseptik özellik ile gözde bulunan enfeksiyona, göz yorgunluğuna ve göz ağrısına iyi gelmektedir. Uygulamada pamuk gülsuyu ile ıslatılır. Islatılan pamuk, göze uygulanır.

Haberin Devamı

Elma sirkesi

Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer Göz ağrısına evde doğal yöntemler

Bir yemek kaşığı elma sirkesi iki yemek kaşığı su ile karıştırılır. Pamuk yardımı ile göze sürülür. Elma sirkesi, göz önünde bulunan enfeksiyonlara iyi gelmektedir.

Soğuk uygulama

Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer Göz ağrısına evde doğal yöntemler

İnce bir beze sarılan buz torbası göz çevresine tutulur. Gün içinde iki kez bu uygulama yapılabilir. Gözdeki kızarıklık ve şişliğe bu uygulama iyi gelmektedir.

Aloe vera

Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer Göz ağrısına evde doğal yöntemler

Antioksidan içeriği sayesinde Aloe vera, göz ağrılarının geçmesine yardımcı olmaktadır. Aloe vera yaprağındaki Aloe vera çıkarılır ve bir miktar soğuk su ile karıştırılarak pamuk ile göze sürülür.

Yeşil çay

Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer Göz ağrısına evde doğal yöntemler

Yeşil çay, gözde bulunan iltihap, mikrop ve kaşıntıya iyi gelmektedir. Bir fincan kaynatılan yeşil çay, buzdolabına kaldırılarak soğutulur. Soğuyan yeşil çay ile pamuk ıslatılır. Göz bölgesine masaj yapılır. Haftada dört kez uygulanması tavsiye edilir. Ağrıların hafiflediği gözlemlenmiştir.

Göz Ağrısına Göz Jimnastiği İşe Yarar mı?

Göz yorgunluğunun mucizevi bir tedavisi yoktur, ancak düzenli molalar vermek ve Blueberry mavi ışığı engelleyen gözlüklerimizi takmak, onu önlemenize ve görme sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, birkaç basit göz jimnastik egzersizinin gözlerinizin etrafındaki göz kaslarını gevşeterek görüşünüzü rahatlatmaya yardımcı olabileceğini bilin.

Gerçekten de, birkaç çalışma, bir ekrana veya kitaba birkaç saat bakmanın göz kaslarınızda gerginlik, hatta dengesizlik yaratabileceğini ve bu ünlü görsel yorgunluğa neden olabileceğini kanıtlıyor. Aşağıdaki hareketler dizisi çok basittir ve 5 dakika içinde gevşemenize ve gözlerinizi gevşetmenize yardımcı olacaktır.

Avuç içlerinizi birkaç saniye ovarak ısıtın. Ardından ellerinizi ısıtmak ve gevşetmek için 10-20 saniye gözlerin üzerine koyun. Kaslarınızı gevşetmek için boynunuzun arkasına boyun seviyesinde ve kafatasına masaj yapın. Omurganın her iki tarafında 30 saniye boyunca dairesel basınç hareketleri gerçekleştirin. Gözlerinizle birkaç kez bir yönde daire çizerek dairesel bir hareket yapın, ardından yön değiştirerek tekrar seriye başlayın.

Yazarlar