Stil Haider Ackermann

Haider Ackermann

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Chanel markasının dünyaca ünlü baş tasarımcısı Karl Lagerfeld, emeklilik günleri için yerine gelmesini istediği varisini şimdiden açıkladı. Lagerfeld tahtı'nın yeni varisi ünlü moda tasarımcısı Haider Ackermann...

Haider Ackermann

Chanel markasının dünyaca ünlü baş tasarımcısı Karl Lagerfeld, emeklilik günleri için yerine gelmesini istediği varisini şimdiden açıkladı. Lagerfeld tahtı'nın yeni varisi ünlü moda tasarımcısı Haider Ackermann.

1971 Kolombiya doğumlu Haider Ackermann Fransız bir aile tarafından evlat edinilmiş. Babasının işleri sebebiyle çocukluğunu Etiyopya, Çad, Fransa ve Cezayir gibi farklı kültürlere sahip ülkelerde yaşamış. Etnik kökenleri ve kültürleri farklı ülkelerde yaşadığı hayatlar, edindiği dostluklar sayesinde sanata bakış açısı oldukça gelişen Ackermann üniversite yıllarında Hollanda'ya yerleşerek ünlü Kraliyet Güzel Sanatlar Akademi'sinde Moda tasarımı okuyor.

Güzel Sanatlar Akademi'sinde okuduğu dönemde fotoğraf çekmeye başlayan tasarımcı, modellik yapan arkadaşlarının fotoğraflarını kendi tasarladığı kıyafetlerle çekerek reklam ajansında çalışmaya başlıyor, ancak reklam ajansından yeterli verimi alamayacağını anladığında okuldaki çalışmalarına ağırlık vererek tasarım portfolyosunu genişletiyor.

2002 yılında Raf Simons tarafından keşfedilerek tasarım dünyasının içine hızlıca dahil olan Ackermann, yaptığı çalışmalar sayesinde kısa zamanda adını duyurmayı başarıyor. 2004 yılında dünyanın en prestijli ödülü olan İsviçre Moda ödülünü alarak başarılarını tescilliyor.

Farklı kültürlerde yaşamış olmasının etkilerini yansıttığı koleksiyonlarını beğeni ile takip ettiğimiz Haider Ackermann, Karl Lagerfeld'in tahtının en güçlü adayı olduğunu kanıtlar nitelikteki çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiriyor.

Yazarlar