Püf Noktası Halıdan Leke Nasıl Çıkar? Halıdaki İnatçı Lekeler Nasıl Temizlenir?

Halıdan Leke Nasıl Çıkar? Halıdaki İnatçı Lekeler Nasıl Temizlenir?

18.05.2021 - 13:04 | Son Güncellenme:

Halılar ev eşyaları arasında yer alan bir üründür. Halılar ayakaltında olduklarından kolay kirlenebiliyor. Halılarda oluşan lekelerin nasıl çıkartılacağı kişilerce çok merak edilen konudur. Halılarda inatçı lekeler görüldüğünde, kişiler nasıl temizleyeceğini düşünebiliyor. Halıdan leke nasıl çıkar? Halıdaki inatçı lekeler nasıl temizlenir? Halı lekeleri hakkında sizlere temizleme yöntemleri derledik.

Halıdan Leke Nasıl Çıkar Halıdaki İnatçı Lekeler Nasıl Temizlenir

 Halılar çabuk kirlenen eşyalar arasında yer alıyor. Halılarda oluşan lekeleri çıkarmak için genellikle karbonat kullanılıyor.

Haberin Devamı

 Halıdan Leke Nasıl Çıkar?

 Evlerdeki en önemli eşyalardan biri de halılardır. Halılar her odada bulunan eşyalardır. Özellikle yere serilmesiyle bilinen halılar, kolayca kirlenebiliyor. Halıların üzerine yemek veya herhangi bir içecek dökülebiliyor. Özellikle zor çıkan lekeler oluştuğunda, halılar kötü bir görüntü verebiliyor. Ev kadınları halılarda oluşan zor lekeleri çıkarmak adına farklı yöntemler deneyebiliyor. Halılar yoğun ipliklerden yapıldığından, lekeler çok hızlı dağılabiliyor.

 Kuruyan lekeler halılardan kusursuz olarak çıkartılamayabiliyor. Halılarda oluşan lekeler genellikle profesyonel halı temizliği hizmeti sağlayan firmalar tarafından çıkartılabiliyor. Kadınlar halılarını firmalara göndererek en kalıcı lekeleri de çıkartabilir. Evde karbonat bulunuyorsa, karbonat yardımıyla lekeler bastırılarak silinebilir. Karbonatlar halıda bulunan inatçı lekelere oldukça etki gösterir ve lekeleri çıkarabilir.

Haberin Devamı

 Halıdaki İnatçı Lekeler Nasıl Temizlenir?

 Halılarda oluşan lekeler zamanla inatçı lekelere dönüşebiliyor. Oluşan inatçı lekeleri çıkarmak adına, kişileri çok farklı yöntemler deneyebiliyor. Denenen yöntemler lekeyi tamamen çıkarmadığında, kişiler daha etkili bir çözüm yoluna başvurabiliyor. Halıdaki lekelere karbonat ve sirke gibi ürünler kullanılabilir.

 Temizlik ürünleri arasında halı lekelerine karşı etkili olan ürünler de bulunuyor. Firmalar tarafından üretilen temizlik ürünleri de kullanılabilir. Halılara özel olarak tasarlanan temizlik ürünleri, halılarda oluşan lekelerin büyük kısmını temizleyebiliyor. Kişiler en iyi halı temizlik ürününü araştırarak, inatçı lekelerden kurtulabilir. Eğer imkan bulunmuyorsa, karbonat kullanılabilir.

Yazarlar