Evcil Hayvan Hani Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Hani Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 16:25 | Son Güncellenme:

Türkiye üç tarafı denizlerle kaplı bir ülke olduğu için çok sayıda su hayvanı denizlerde yaşamaktadır. Bu canlıların bazı türleri avlanarak tüketilebilirken bazıları insanlar için zehirlidir. Deniz ürünlerinden en çok tercih edilen canlı ise balıktır. Denizde yaşayan birçok çeşit balık bulunur. Hani balığı denizde yaşayan ve tüketilebilen bir balık türüdür. Hani balığı nedir? Hani balığı nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? Sizler için hani balığı hakkında merak edilenleri detayları ile derledik.

Hani Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Hani balığı etçil ve yırtıcı bir balık türüdür.

Hani Balığı Nedir?

Hani balığı levrek ailesine mensup bir balık cinsidir. Yılın her mevsiminde hani balığı avlanılabilir. Genellikle yalnız veya küçük gruplar halinde bulunurlar. Hani balıkları kendilerini dölleyebilir bu sayede yumurtlama ile birlikte yeni hani balıkları oluşur.

Hani Balığı Nerelerde Yaşar?

Hani balıkları daha çok derin denizlerde bulunurlar. Genelde kaya ve taş diplerinde yaşadığı için avlaması biraz zor olabilir. Yaz aylarında daha çok kıyılarda bulunurken kış aylarında açıkta bulunurlar. Hani balığı Karadeniz’de bulunmaz. Akdeniz ve Marmara denizinde bulunurlar.

Hani Balığının Özelliği Nelerdir?

Hani balıkları alaca kırmızı renkli balıklardır. Orta büyüklükte olup kiloları en çok yarım kilodur. Boyları ise en fazla 25 santimdir. Hani balığı genel olarak pullu bir balıktır. Kılçığı çok olmasına rağmen oldukça lezzetlidir. Vücutlarında bulunan değişikliklere göre isimleri benekli hani balığı şeklinde değişiklik gösterebilir. Ağız ve dişleri büyük olan hani balıkları etçildir.

 

Yazarlar