Yemek Hellim Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

Hellim Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

06.08.2021 - 15:12 | Son Güncellenme:

Peynir denildiğinde ilk olarak akla beyaz peynir ve kaşar peyniri gelir. Çoğu sofrada kendine yer edinen peynirler arasında yer alan Hellim peyniri de bu kısıtlı peynir alışkanlığına renk katıyor. Lezzetli ve ulaşımı kolay bir peynir olan, Hellim peyniri, yavru vatan Kuzey Kıbrıs’tan ülkemize doğru yayılıyor. Hellim peyniri nedir, nasıl yapılır detayları ile derledik.

Hellim Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır İçindekiler Nelerdir

Kıbrıs’ta çok uzun yıllardan beri üretimi yapılan hellim peynirinin ülkemizde tüketiminde önemli bir artış yaşanmıştır. Kıbrıs’ın yanı sıra Akdeniz bölgesinde Mersin ve Adana illerinde de sıkça tüketilir.

Haberin Devamı

  Hellim Peyniri Nedir?

 Hellim peyniri, yarı sert, sık dokulu, sarımsı koyu beyaz bir renge sahip olan Kıbrıs kökenli bir peynirdir. Hellim peyniri, besin değeri oldukça yüksek bir peynir çeşididir. Hellim peynirinin kalori oranı ise, 25 gramda 95 kcal değerindedir. Hellim peynirinin protein oranı ise, yine orta boy bir dilimde yaklaşık olarak 7 gr değerindedir.

 Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

 Hellim peyniri, Kıbrıs kökenli bir peynir olduğu için o bölgeye özgü geleneksel yöntemlerle yapılır. Çiğ koyun, inek sütü ya da keçi sütü kullanılarak üretilir. Koyun sütü ile hazırlanan hellim peyniri uzun süre tazeliğini korur. İnek sütü kullanılan hellim peynirlerinin raf ömrü ise genellikle daha kısadır.

 Hellim Peynirinin İçindekiler Nelerdir?

Haberin Devamı

 Hellim peyniri, koyun, keçi ya da inek sütü kullanılarak yapılan çok lezzetli bir peynir türüdür. Tek başına ya da etlerle servis edilerek tüketilebilir.

Yazarlar