Yemek Hindi Eti Nasıl Kızartılır? Tavada Ve Fırında Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Kızartılır? Tavada Ve Fırında Nasıl Pişirilir?

13.08.2021 - 01:53 | Son Güncellenme:

Hindi eti içerdiği birçok vitamin dolayısı ile hem daha sağlıklı, hem de doyurucu olmaktadır. Aynı zamanda vücudumuz için birçok yararı da bulunmaktadır. Sizin için hindi etinin fırında ve tavada nasıl pişirildiğini derledik.

Hindi Eti Nasıl Kızartılır Tavada Ve Fırında Nasıl Pişirilir

Hindi eti pek çok şekilde pişirilebilen bir beyaz et çeşididir. Günümüzde hindi etini tüketme sıklığı da oldukça fazladır.

Haberin Devamı

 Hindi Eti Fırında Nasıl Pişirilir?

 Fırın içerisinde hindi pişirebilmek için ilk olarak fırın 175 dereceye ayarlanır. Bütün hindi iyi bir şekilde yıkanır ve içi temizlenir. Ancak derisi üstünde kalmalıdır. Çok büyük bir fırın tenceresine ya da derin bir tepsinin içerisine konulur. Göğüs eti üstündeki derisi hafif bir biçimde ayrılır ve derinin alt kısmına iki göğsün üstüne ikişer kaşık tereyağı konulur. Bu işlem göğüs etinin yumuşak olmasını sağlamaktadır.

 Hindinin içine bütün halde soğan konulur. Arzu edilir ise patates ve havuç parçaları da konulabilmektedir. Ayrı bir kap içinde ılık su ve kuru maydanoz karıştırılır. Bu şekilde hindinin üstüne dökülür. Karabiber ve tuz ve serpilir.

 Son olarak üstüne zeytinyağı gezdirilir. Tepsi folyo aracılığı ile kapatılır ve yaklaşık olarak 3 ile 3,5 saat boyunca fırında pişirilir. Daha sonra folyo alınır ve üstü açık bir şekilde 45 ile 60 dakika daha pişirilir. Fırından çıkarılan hindi, dilimlenmeden önce on dakika bekletilir. Hemen dilimlenir ise içindeki su sızmaktadır ve etin kuru kalmasına neden olmaktadır.

Haberin Devamı

 Hindi Eti Tavada Nasıl Pişirilir?

 Hindi eti mevcut yağından ayrılarak ızgaralık olacak biçimde dilimlere ayrılır. Daha sonra zeytinyağı, salça, yoğurt, süt, sarımsak, karabiber ve tuz karıştırılır. Hindi eti bu sosun içerisinde en az iki saat boyunca buzdolabında dinlendirilir. Döküm ya da teflon tava içinde önce yüksek ateş üzerinde her iki kısmı da 1-2 dakika mühürlenir. Daha sonra kısık ateşte ve kapağı kapalı bir biçimde pişmeye bırakılır.

 

Yazarlar