Evcil Hayvan Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

02.11.2021 - 16:47 | Son Güncellenme:

Son yıllarda sağlıklı et olarak biline hindi kolaylıkla bulunan ve pişirilen bir lezzet olarak tercih edilmektedir. Hindi üretimi ise birçok tesiste yapılarak geniş kitlelere dağıtım ve pazarlama olanakları ile nihai tüketicilere ulaştırılmaktadır. Hindi yetiştiriciliği nasıl yapılır ve hindi yetiştiriciliği konusunda devlet desteği ve hindi üreticisi için kazancı nasıldır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Hindi yetiştiriciliği özellikle tarıma elverişsiz ortamlarda arazilerin değerlendirilesi amacıyla ve kapalı üretim çiftliklerinde et üretimine dayalı olarak tercih edilmektedir. 

Haberin Devamı

Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? 

Hindi yetiştiriciliği profesyonel üretim tesisleri içerisinde yapılarak belirli sistemler takip edilerek öngörülen zaman içerisinde hindi hayvanını yavru halden en ideal seviyede yetiştirmek suretiyle yapılmaktadır. 

Hindi üretimi için bir kapalı tesis ve gerekli ekipmanlar sağlandıktan sonra hindi yetiştiriciliği için gerekli kuluçka alımı yapılarak hindileri civciv olarak alınıp yetişkin hindi olana kadar beslenmektedirler. Beslenen hindiler belirli kesimhaneler gönderilip kesilip ayıklandıktan sonra paketlenerek firmaların markası adında satışa sunulmaktadır. 

Hindi yetiştiriciliği yapılması 4 ile 6 ay arasında olduğu gibi hindi yetişkinlik süresine göre bu zaman arttırılıp azaltılmaktadır. 

Haberin Devamı

Hindi Yetiştiriciliği Konusunda Devlet Desteği ve Kazancı Hakkında Bilgiler 

Hindi yetiştiriciliği devlet desteği yapılan ve gerekli şartlar sağlandıktan sonra en üst kazançları elde etmeyi sağlayan bir üretim çeşididir. Devlet desteği olarak en ücra köşelere kadar destek verilmektedir. Üst limitli olarak 5 000.000 TL hindi yetiştiriciliği desteği verilmektedir. Kredi geri ödeme süresi ise 60 ile 84 aya kadar mümkün olmaktadır. 

 

Yazarlar