Editörün Seçtikleri Hotmail Hizmetinde Outlook Etkisi

Hotmail Hizmetinde Outlook Etkisi

11.02.2014 - 10:01 | Son Güncellenme:

Microsoft 1995’ten bu yana kullanımına devam edilen Hotmail e-posta hizmetinde değişim yapma kararı aldı. Alınan bu kararla Hotmail hizmeti gitti, yerine tüm yeni hizmet kalitesi ile Outlook geldi.

Hotmail Hizmetinde Outlook Etkisi

Hotmail hizmeti kullanılmaya başlanıldığı yıllardan bu yana e-posta hizmetinde liste başında yer almaya devam etti. Değişen ve gelişen internet kullanımı ile birlikte Hotmail hizmetinin rakipleri de artmaya başladı. Hotmail hizmeti eski e-posta kutusu ve ara yüzü ile birlikte e-posta kullanımında bir dönem düşüş yaşamış olsa bile sevenleri tarafından sürekli kullanılmaya devam edildi. Diğer e-posta hizmetlerinde güvenlik şartları zayıf olmasının sebebi ile Hotmail son yıllarda eski kullanım oranından daha fazla kullanıcıya sahip oldu. Hotmail hizmeti kullanımı sırasında fotoğraf, video ve dosya gönderimi ile kullanıcıları tarafından en sevilen e-posta hizmetidir.

E-posta hizmetleri arasında kendini yenileyen Hotmail, Outlook hizmetine geçtiği gün 1 milyon yeni kullanıcı kitlesine ulaştı. Eski kullanıcılarını da unutmayan Hotmail hizmeti tüm eski e-posta hizmetini Outlook hizmetine uyarlama yaptı. Eski e-postalarının halen daha kullanılabilir şekilde olduğunu gören Hotmail kullanıcıları bu duruma çok sevindi, kullanıcıları tarafından tam not alan Hotmail hizmeti e-posta gönderimi ve alımı hizmetlerinde zirvedeki yerini aldı. Outlook hizmeti ile yeni kullanım imkânları yaratan Hotmail internet kullanıcıları tarafından her gün kullanılmaya devam edilmektedir. Microsoft Hotmail hizmetini tamamen silip, Hotmail veri tabanlı Outlook hizmetini kullanıcıya sundu. Outlook hizmeti ile kullanıcılarının ihtiyaçlarına tam cevap veren Hotmail, önümüzdeki yıllarda da zirvedeki yerinden düşüş yaşamayacak gibi görünüyor.

Yeni özellikleri içerisinde e-posta gönderimini kolaylaştıran yeni seçeneği ile anında göndereceğiniz e-posta adını ve dosyayı ekleyerek gönderme imkânına sahip olabilmektesiniz. Outlook hizmetinde yenilenen diğer bir hizmet ise, her gün istenmeyen sitelerden gelen reklâm afişleri, tanıtım mesajları vb. istemediğiniz anda sürekli silmek sizleri vakit kaybı yaşatmaktadır. Vakit kaybı yaşamamak için sizlerde süpür bölümüne eklediğiniz bu reklâm adlarını, gelen kutunuzu doldurmadan anında silebilir, üye olmasanız dahi bir daha gelecek olan afişleri görmezsiniz. Süpür bölümü bunu sizin yerinize yapmaktadır. Sizlerin talimatlarını anında yapan Hotmail hizmeti e-postalarınızı güvenle saklayabileceğiniz güvenlik ayarı ile sizlerin kolay e-posta kullanımı için her şeyi düşünmüştür. Belli dönemlerde önemli dosyalarınızı klasör yaparak saklayabilir, gelen kutunuz içerisinde fazla e-posta görmek yerine hepsini ayrı bölümlerde saklayabilirsiniz.

Hotmail içerisindeki renkli kısımları ve farklı logoları ile e-posta kutunuzu istediğiniz gibi düzenlemeler yaparak kullanabilirsiniz. Outlook hizmetinin en farklı özellikleri arasında e-posta kutunuz içerisinde yaptığınız düzenlemeler ile Hotmail kullanıcılarının aradıklarından daha fazla yenilik bulunmaktadır. Hotmail içerisinde dosyalarınızı düzenleyebilir, fotoğraflarınızı albüme alabilir, sosyal ağlara kolaylıkla bağlanabilirsiniz. Kullanıcılarının kolaylığı ve kullanım imkânları ile e-posta hizmeti kullanımında farklı değişim özellikleri sunmaya devam etmektedir. Hotmail kullanıcılarının kolay kullanımı ile diğer e-posta hizmetlerinden farklı özellikler bulunmaktadır.

Kaynak:

Yazarlar