İpek İleriak

İpek İleriak

ipekile@gmail.com

Tüm Yazıları

Theta healing diye bir şey var son günlerde duyduğumuz nedir?

Theta Healing fiziksel, psikolojik, ruhsal olarak dengeye gelmemizi sağlayan bir tekniktir. Aslında bir teknikten ziyade yaşam biçimidir. Hiçbir sorun sebepsiz değildir ve bu sebepleri de çözüme kavuşturmak theta healing ile mümkündür. Theta beyin dalgasından yararlanarak kişinin en iyi versiyonu olma yolunda yardımcı bir sistemdir. Blokajlarımızı dönüştürmemize yardımcı olur.

Nedir bu blokajlar ve nasıl oluşur?

Bilinçaltımız genel olarak 0 6 yaş döneminde genel hatlarıyla şekillenir. Theta frekansı da bu dönemde ayrıca ağır basar. Bilinçaltı gördüğü duyduğu her şeyi alıp kabul eder. Bir çocuk düşünün babası bir hatası için çocuğa vuruyor. Sonra diyor ki ben seni sevdiğim için sana vurdum. Bilinçaltı bu durumda şöyle çalışıyor: sevgi şiddet demektir. Sevgiyi şiddet olarak algılayan bilinçaltı, sevgi görmek için bundan sonra ona şiddet uygulayacak kişileri hayatına çekiyor. Bu durumu zihnimize şiddet olmadan da sevgi görebilirim şeklinde kodlamamız theta healing ile mümkündür. Böylece sorun ortadan kalkmış oluyor.

Haberin Devamı

Sadece çocukluk dönemindeki yaşananlar mı bizi etkiler?

Anne karnındayken annemizin yaşadığı duygular olaylar da bizim hayatımızı şekillendirir. Annemiz eğer hamileyken bizi istememişse veya anne baba cinsiyetle alakalı bir hayal kırıklığı yaşandıysa o bilgiler zaten bebeğe geçer ve ileride hayatını etkiler. Yapılan bilimsel araştırmalar da zaten bunu doğrular nitelikte.
Atalarımızın yaşadıkları bile bize DNA'larımız aracılığıyla aktarılabilir. Ne demişler, "Dede koruk yer, torunun dişi kamaşır." Mesela kişinin ataları para ile alakalı olumsuz deneyimler yaşayıp iflas ettiyse, kişi de bu iflas yeminlerini devam ettiriyor olabilir. Ayrıca kolektiften gelen bilgiler de yaşantımızı etkiler. Görüp duyduğumuz bilgilerdir bunlar.

Theta healing ile sonsuz potansiyelinize nasıl ulaşırsınız

Şimdi biz bunları nasıl aşacağız? Hayatımızdaki etkilerinden nasıl arınacağız?

Bu sorunun cevabı olarak theta healing Hızır gibi yetişiyor açıkçası. Kalıcı ve kökten bir arınma sağlıyor bizlere. Hani diyoruz ya kısır döngü, blokaj ,kök inanç.. İşte bunlardan özgürleşmeyi bu teknik ile gerçekleştiriyoruz. Kişi farkındalık sahibi olmasının yanı sıra kolay bir meditasyonla zihnini theta frekansına getirir ve orada sorun olarak gördüğü şeyleri uygun şekilde dönüştürür.

Haberin Devamı

Kendi zihnimizde yapılan bir arınma nasıl günlük hayatta etki eder?

Mevlana ne diyor “Dün akıllıydım, dünyayı değiştirmek istedim. Bugün bilgeyim, kendimi değiştiriyorum.” Kendimizi değiştirirsek dünyamızda değişecektir. Ben eğer ki kendimi değersiz görüyorsam hayatımdaki insanlar da beni değersiz hissettirecektir. Beni değersiz hissettiren ilişkiler içinde bulunmam kaçınılmazdır. Ancak ben kendime değer veriyorsam hayatımda da bana değer veren insanlarla karşılaşırım. Çekim yasası gereği bu böyledir. Kendimizi dönüştürdükçe hayatımızda dönüşecektir.

Theta healing ile her şey mümkün müdür?

Sınırlar bizim zihnimizdedir. Her şey mümkündür. Hayatımızda yaşanan sorunlar çözümsüz değildir. Bir dert varsa bin dermanı verilmiştir. Hatta kendi içimizdedir bu dermanlardan biri de… Kendini küçük görmeyi bırak. Sen yürüyen bir evrensin diyor Mevlana. Evren bizim içimizde. Allah bize kendi ruhundan üfledi. Daha ne olsun. Ezberlenmiş bilgilerle daha fazla kurban bilincinde olmamak gerek. Biz theta healing ile sonsuz potansiyellerimize erişip en iyi versiyonumuz olma yolunda ilerleriz. Kısır döngülerden özgürleşip kurban bilincinden özgürleşiriz.

Haberin Devamı

Theta healing tekniğini hastalıklar için kullanabilir miyiz?

Hastalandığında iyileştirecek bir beden yoktur. Affedilecek bir hatıra, teşekkür edilecek bir geçmiş, temizlenecek bir zihin vardır der Bert Hellinger. Hastalıkların psikolojik sebeplerini bulup dönüştürünce, hastalık denen şey de ortadan kalkar.

Theta healingi kimler uygulayabilir?

Theta healing öğreticilerinden öğrenen herkes uygulayabilir. Özel bir yetenek gerekmez. Kişinin zaten içinde yatan bilgi hatırlatılır. Theta healing i gerçekten dönüşmeye ve kendine iyi gelmeye hazır olan herkes uygulayabilir.

Senin hayatında bu teknik ile neler dönüştü?

Ben bu teknik ile baştan aşağı dönüştüm. Özgüven, değersizlik, yetersizlik, para, başarı, sağlık… Her alanda kendim için çalışmalar yaptım. Hayata bakış açım değişti. Artık bir sorun ile karşılaştığımda o durum bana ne öğretiyor? Bundan ne ders çıkarmalıyım? Mantığıyla yaklaşıyorum. Farkındalıkla olan bir yaşam en kaliteli yaşam şeklidir.

Teşekkürler Fatma verdiğin bilgiler için!

İpek İleriak

Instagram: @ipekdagistanli