Stil İstanbul Fashion Week Gül Ağış Defilesi

İstanbul Fashion Week Gül Ağış Defilesi

10.11.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Önceki yıllarda Istanbul Fashion Week kapsamında gerçekleşen “Hammam Decadence” defilesi ve “Gözyaşlarım şahidimdir” enstalasyonu gibi performanslarıyla büyük beğeni toplayan Gül Ağış, LUG VON SIGA 2013 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu’nu 16 Eylül 2012 tarihinde London Fashion Week’te sergiledikten sonra bu kez Istanbul Fashion Week’te görücüye çıkardı. Gül Ağış, bulunduğumuz coğrafyanın zengin tarihinden ve kültüründen esinlenerek, kimi zaman bir dönemi, kimi zaman da bir sorunu mercek altına alıyor ve hazırladığı kavramsal koleksiyonlarla ilgi uyandırıyor.

İstanbul Fashion Week Gül Ağış Defilesi

İstanbul Fashion Week Gül Ağış Defilesi

Haberin Devamı

Yüzyıllar boyunca uygarlıkların çekim noktası olmuş tarihi Kapalıçarşı’dan esinlenen İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonunda Gül Ağış, kendi kimliğini bir kenara bırakarak, Kapalıçarşı’nın gizemli koridorlarını bir yabancının gözüyle arşınlıyor, bizzat kendi çektiği fotoğraflar kumaşa basılarak tasarımlarında vücut buluyor. Uzakdoğu’dan başlayan egzotik yolculuğunu İstanbul’da sonlandıran yabancı, Japon ve Hint kültürlerinin izlerini Gül Ağış’ın LUG VON SIGA 2013 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu’na bırakıyor.

Farklı doku ve baskıların eşsiz objelerle tamamlandığı koleksiyon, yalın çizgileri detaylarda zenginleştiriyor. Gündelik şıklığı kendi stilinde yorumlayan Gül Ağış, koleksiyonunu “neo-chic” olarak nitelendiriyor. Daha önce 5 kez Istanbul Fashion Week’e katılan tasarımcı, sırlarla dolu “Kapalıçarşı” koleksiyonunu ilk kez London Fashion Week’te 16 Eylül 2012 tarihinde sergileyerek moda dünyasının beğenisine sundu ve büyük ilgi uyandırdı.

Haberin Devamı

Fotoğraflar; Modazon.com


Yazarlar