Evcil Hayvan Kafes Kuşları Çeşitleri Nelerdir? Evde Beslenebilecek Kuş Türleri

Kafes Kuşları Çeşitleri Nelerdir? Evde Beslenebilecek Kuş Türleri

26.10.2021 - 15:31 | Son Güncellenme:

Evde beslenebilecek pek çok evcil kuş türü bulunur. Bu türlerin ise birbirinden farklı özellikleri vardır. Hangi evcil hayvanın sahiplenebileceğini araştırırken dikkat edilmesi gereken pek çok nokta bulunuyor. Bu noktalardan birisi de yaşam tarzıdır. Evde çoğu zaman kimse olmuyorsa ve evde geçirilen süre kısa ise kedi, köpek beslemek iyi bir seçenek olmaz. Kafes kuşları çeşitleri nelerdir sizler için derledik.

Kafes Kuşları Çeşitleri Nelerdir Evde Beslenebilecek Kuş Türleri

Kuş bakımı, kedi ya da köpek bakımından çok daha kolaydır. Fakat kuşlar çok daha hassas bir canlı türüdür.

Haberin Devamı

 Kafes Kuşları Çeşitleri Nelerdir? 

 Kuşların, bulunduğu odanın ısısının serin ve nemli olmaması ile bir mama kullanılması kuş bakımı için çok önemlidir. Kuşlarınızın daha sağlıklı beslenebilmesi için kuşlara özel yemlerin kullanılması gerekir. Çok zeki canlılar olan evcil kuşlar, çok hızlı bir şekilde öğrenme kabiliyetine sahiptir. Aynı zamanda insanlarla iletişime geçebilir. Evde kuş bakımının maliyeti de bir hayli düşüktür. Bu nedenden dolayı kuşlar sıkça tercih edilen canlılardandır. 

 Ev içinde beslenebilecek pek çok evcil kuş türü bulunur. Bazı kuşlar konuşurken bazı kuşlar ise konuşmayabilir. Ülkemizde en çok tercih edilen kuş türlerinden birisi de muhabbet kuşudur. Muhabbet kulu, özellikle de konuşma yeteneği bulunduğu için sıkça tercih edilir. Doğru bir bakım ve ilgi ile muhabbet kuşlarına pek çok kelime öğretilebilir.

Haberin Devamı

 Kuşların, insanları kolay bir şekilde taklit edebilmeleri, çok çabuk bir şekilde öğrenebilmeleri ve aynı zamanda da evcil hayata çok yatkın olmaları gibi pek çok özelliği vardır. Oldukça sevilen muhabbet kuşu türleri, özellikle de ülkemizde en fazla tercih edilen türler arasında yer alır. Bu kuşları, onlar için özel olarak hazırlanmış besin değeri yüksek yemlerle beslemeniz gerekir.

 Evde Beslenebilecek Kuş Türleri

 Evde beslenebilecek pek çok kuş türü vardır. İnsanlar, bu kuşları bazen sırf görüntüsü için bazen de akıcı bir şekilde konuşma yeteneği olduğu için tercih ediyor. Evde bakımı oldukça maliyetsiz olan bu kuş türlerinin bakımı da oldukça kolaydır. Bu kuşlardan birkaç tanesi ise şunlardır

Sultan papağanı 

Muhabbet kuşu

Hint bülbülü

Amerika papağanı

Gri papağanı

Kakadu Papağanı

Konur papağanı

Senegal papağanı şeklinde sıralanabilir.

Yazarlar