Sağlıklı Beslenme Kalamar Nedir? Kalamaların Faydaları Nelerdir?

Kalamar Nedir? Kalamaların Faydaları Nelerdir?

29.07.2021 - 02:55 | Son Güncellenme:

En lezzetli ve en çok tüketilen deniz ürünleri içerisinde kalamar gelir. Üstelik birçok farklı yöntem üzerinden hazırlanması ile beraber, sofraların vazgeçilmez deniz mahsulleri arasında gelmektedir. Peki, kalamar nedir? Kalamarların faydaları nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen farklı bilgiler.

Kalamar Nedir Kalamaların Faydaları Nelerdir


Soğan halkası görüntüsüne benzeyen yapısı ile beraber kalamar, en lezzetli sofra kültürleri içerisinde yer alır. Özellikle birçok farklı balık türünün yanında salata ya da ek bir yiyecek olarak değerlendirilir. Lezzetinin yanı sıra aynı zamanda sağladığı birçok fayda ile kalamar ön plana çıkıyor.

Kalamar Nedir?

Yaklaşık olarak 300 farklı çeşidi bulunan kalamar, oval şekilli bir kafadan bacaklı deniz canlısıdır. Aynı zamanda soğan halkasına benzeyen yapısı ile beraber, farklı pişirme yöntemleri üzerinden ele alınır. Lezzeti eşliğinde mutlaka tüketilen deniz mahsulleri arasında yer almaktadır. Özel olarak temizlenmesi ve ayrılması ile beraber, halka bir görünüm altında pişirilerek tüketilir. Genelde değişik balık türleri ya da farklı yemek çeşitleri yanında, garnitür olarak kullanılan bir lezzet olduğunu söylemek mümkün.

Kalamarların Faydaları Nelerdir?

Özellikle en çok merak edilen konular arasında kalamarın faydaları geliyor. Bu konuda genel anlamda birçok farklı fayda sunduğunu eklemek mümkün.

- Protein ve mineraller açısından zengin bir yapıya sahiptir.
- Vücut direncini arttırır.
- Uzun süreli olarak enerji verir.
- Metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeye destek sağlar.
- Beyin aktivitesini önemli oranda destekler.
- Aynı zamanda iştah açıcı bir etkisi bulunur.

Yukarıda verilen faydaları ile beraber özellikle çocuklar için önemli bir besin kaynağı olarak öne çıkıyor. Tabii sadece çocuklar değil 7'den 70'e herkesin tüketmesi gereken önemli deniz mahsulleri içerisinde bulunmaktadır. Aynı zamanda özel pişirme yöntemleri ile beraber, en lezzetli deniz ürünleri arasında bulunduğunu söylemek mümkün.

 

Yazarlar