Yaşam Karpuz Nasıl Ekilir? Karpuz Tohumu Toprağa Ne Zaman Atılmalı?

Karpuz Nasıl Ekilir? Karpuz Tohumu Toprağa Ne Zaman Atılmalı?

28.05.2021 - 15:35 | Son Güncellenme:

İnsanların en çok sevdiği yaz meyvelerinin başında karpuz gelmektedir. Küçükten büyüğüne kadar herkesin sevdiği karpuzu yemek ise ayrı bir zevktir. Tabi karpuzu isteyen herkes rahatlıkla yetiştirebilir. Bu şekilde daha doğal ve daha lezzetli bir karpuz yiyebilirsiniz. Sizler için Karpuz nasıl ekilir? Karpuz tohumu toprağa ne zaman atılmalı? Tüm detayları ile derledik.

Karpuz Nasıl Ekilir Karpuz Tohumu Toprağa Ne Zaman Atılmalı

Karpuz tohumu alan kişiler bu tohumu zamanında toprağa ekerek rahatça yetiştirebilir. Önemli olan uygun koşullarda karpuz yetiştirmektir. Bunun için karpuz tohumunu düzenli olarak sulamanız lazımdır.

Haberin Devamı

Karpuz Nasıl Ekilir?

Karpuz ekimi son derece kolaydır ve herkes bu ekimi rahatlıkla yapabilir. 

 - Öncelikle karpuz tohumlarının filizlenmesi sağlanmalıdır. Bunun için karpuz tohumları tek tek ekilmelidir. Bunun için genellikle ayrı ayrı küçük kutucuklar kullanılmaktadır. 

 - Karpuz tohumları tek tek toprağa ekildikten sonra su verilmelidir. Bir süre sonra bu tohumlar filizlenmiş olacaktır. 

 - Filizlenen toprağı güzelce açılmış olan toprağa ekebilirsiniz. Bunun için uygun bir gübreli toprak seçilmelidir. 

- Ekilen karpuzlar belirli bir mesafede olmalıdır. Sonuçta karpuz çıkacağı için uygun bir alan ayarlanmalıdır. Sıralar arası en az 150 cm olacak şekilde ayarlanmalıdır. 

- Karpuzları uygun bir şekilde sulamanız gerekmektedir. Bunun için toprağın kurumaya yakın olması gerekir.

Haberin Devamı

Karpuz tohumları büyüdükçe daha güzel bir görünüme kavuşacaktır. Bu karpuzlar iyice olgunlaştıktan sonra hasat edebilirsiniz. Karpuz yetiştirmek son derece keyifli bir iştir. Bu yüzden karpuz yetiştirmeyi herkes deneyebilir. 

Karpuz Tohumu Toprağa Ne Zaman Atılmalı?

Karpuz tohumu genellikle ilkbahar aylarında yapılmaktadır. Yapılan bu ekim ile haziran ve temmuz aylarında hasat alınmaktadır. Tabi daha erken hasat almak için ekim zamanı erken yapılmaktadır. Karpuz tohumu toprağa atıldıktan sonra doğru bir bakım gerekmektedir. Yapılan uygun bakım ile çok lezzetli karpuzlar yetiştirebilirsiniz. 

Yazarlar