Yaşam Kayısı Çekirdeği Nasıl Ekilir? Kayısı Çekirdeği Nasıl Çimlendirilir?

Kayısı Çekirdeği Nasıl Ekilir? Kayısı Çekirdeği Nasıl Çimlendirilir?

28.05.2021 - 15:39 | Son Güncellenme:

Meyveler, vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlayan önemli besinlerdir. Sağlığınız için çok faydalı olan meyveleri kendi evinizde yetiştirmek istiyor ama bunu başarıp başaramayacağınız konusunda tereddüte düşüyorsanız size yardımcı olarak tohum ve gübrelerden yardım alabilirsiniz. Kayısı çekirdeği nasıl ekilir? İşte, tüm detaylar.

Kayısı Çekirdeği Nasıl Ekilir Kayısı Çekirdeği Nasıl Çimlendirilir

Bazı meyvelerin tohumu içindedir. Bu nedenle de o meyveleri üretmek aslında çok daha kolaydır. Kayısı çekirdeğini ekerek bir kayısı ağacının temelini atmış olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kayısı Çekirdeği Nasıl Ekilir? 

Evde meyve yetiştirmek isteyenler için en uygun tohum genellikle meyve çekirdekleri oluyor. Evde kayısı meyvesinin içinden çıkan çekirdeği uygun bir saksıya ya da bahçenizin güzel bir bölgesine ekerek ilerde meyve alabileceğiniz bir ağacın ilk toprağını atabilirsiniz. Tohum ekimini gerçekleştirmek için meyve çekirdeğinin içindeki tohumu çıkarmanız gerekiyor. Bunu gerçekleştirmek için meyve çekirdeğinin kalın kabuğunu bir pense ya da çekiç yardımı ile kırabilirsiniz. Aynı zamanda bu işlemi yaparken dikkatli ve hassas davranarak tohumun zarar görmemesini sağlamanız gerekir.

Kayısı Çekirdeği Nasıl Çimlendirilir?

Kayısı çekirdeği çimlendirmeniz için gerekli olan püf noktaları şunlardır;

Haberin Devamı

Meyvelerin çekirdeklerinin içinden öncelikle tohumunu çıkartmanız gerekiyor.

Çekirdekleri iki havlu arasına aralıklı bir şekilde koyarak bir fısfıs yardımı ile hafif bir şekilde nemlendirmeniz gerekiyor. Bu işlemi yaparken havlu kağıtta kuru hiçbir yer kalmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Arasında çekirdek bulunan nemli havlu kağıtları buz dolabının içine hava almayacak bir şekilde koymanız gerekiyor.

Çimlendirme işleminin en önemli püf noktası ise, çimlendirmeye bıraktığınız tohumların direkt güneş ışına ya da neme maruz bırakılmaması gerektiğidir. İçinde süt ya da sıvı olan çekirdekler bu sayede çürümez. Çekirdekleri buzdolabınızın 0° Bölmesi’nde 1 hafta boyunca dinlendirebilirsiniz.

Filizlenen çekirdekleri toprağa, filiz kısmı üstte kalacak bir şekilde ekebilir ve meyvenin tohumuna can suyu verebilirsiniz.

 

Yazarlar