Evcil Hayvan Keler Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Keler Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

24.09.2021 - 01:12 | Son Güncellenme:

Balıkçılık yapan kişiler bu işle uğraşmayanlara nazaran balık çeşitleri ve özellikleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmaktadır. Balıkçılar yılların verdiği deneyim ile pek çok balık türünü yakından tanımaktadır. Ancak bu durumun istisnaları da olabilmektedir. Keler balığı balıkçılar tarafından yeterince tanınmayan önemli bir balık olarak belirtilmektedir. Peki, keler balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, keler balığı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan detayları derledik.

Keler Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

 Keler balığı, herhangi bir tehlike durumunda kendini kamufle ederek tanınan geniş gövdeye sahip olan bir balık türü olarak ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

 Keler Balığı Nedir?

 Keler balığı sağlam ve geniş gövde yapısıyla deniz tabanlarında yaşayan bir balık olarak bilinmektedir. Bu balık köpekbalıklarının soyundan gelmektedir. Keler balıklarının derilerinin üzerinde çok sayıda açıklı koyulu lekeler bulunmaktadır. Bu balık deniz diplerinde kendini kumlara gömerek kamufle etmektedir.

 Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

 Keler balıkları ılıman ve tropikal denizlerde yaşayan yaklaşık olarak 1,5 m ile 2,4 m uzunluğunda olan bir köpekbalığı türü olmaktadır. Bu balıklara maymun balığı da denilmektedir. Ekonomik değeri yüksek olan bu balığın nesli giderek azalma eğiliminde olmaktadır. Eti lezzetli olan keler balığı avını pusu kurarak avlayan avcı bir balık olmaktadır. Keler balıklarının derisi çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Bu alanların başında dericilik ve çiftçilik gelmektedir. Keler balıkları her yıl değil de iki ya da üç yılda bir üremektedirler.

 

Yazarlar