Püf Noktası Küçük Çam Ağacı Neden Kurur? Bakımı Nasıl Yapılır?

Küçük Çam Ağacı Neden Kurur? Bakımı Nasıl Yapılır?

10.11.2021 - 13:18 | Son Güncellenme:

Hem bahçede hem de saksı üzerinde yetiştirme özelliği sağlayan küçük çam ağaçları özel bir yere sahiptir. Aynı zamanda doğru bakım yapılmadığı takdirde bazı sebeplerden dolayı kuruma oluşur. Peki küçük çam ağacı neden kurur? Bakımı nasıl yapılır detayları ile derledik.

Küçük Çam Ağacı Neden Kurur Bakımı Nasıl Yapılır

Kokusu ve görüntüsü ile beraber bahçelerin vazgeçilmezleri içerisinde küçük çam ağaçları gelir. Aynı zamanda birçok farklı ev ya da işyerlerinde değerlendirilen önemli ağaç türleri arasında yer alır.

Haberin Devamı

Küçük Çam Ağacı Neden Kurur?

Aşırı sulama yapıldığı zaman küçük çam ağaçlarını kökleri genelde sürekli sulu kalır. Bu da çam ağacının istemediği bir durum olduğu için kuruma yaratır. Aynı zamanda afet gibi bazı kuraklıklar yüzünden de küçük çam ağaçları kurur.

Küçük Çam Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Küçük çam ağaçları özellikle güneşli alanlarda tutulması gereken bitki türleri içerisinde gelir. Ancak bu durum doğrudan güneş ile çok sıcaklar olmamalıdır. Ayrıca çok sulamak ve sürekli olarak kökün nemli kalması küçük çam ağaçlarının kurumasına sebep olabilir. Bu gibi durumlara dikkat ederek küçük çam ağaçlarının bakımı yapılabilir.

 

Yazarlar