Püf Noktası Kuruyan keçeli kalemleri çöpe atmayın! 3-4 dakika bekletmek yetiyor

Kuruyan keçeli kalemleri çöpe atmayın! 3-4 dakika bekletmek yetiyor

27.02.2024 - 11:22 | Son Güncellenme:

Keçeli kalemler uzun süreli kullanınca veya kapağı açık unutulunca çabucak kuruyabiliyor. Bu tip durumlarda keçeli kalemleri hemen çöpe atmanıza gerek yok. Evde kendi malzemelerinizle kuruyan keçeli kalemlerin anında yazmasını sağlayabilirsiniz.

Kuruyan keçeli kalemleri çöpe atmayın 3-4 dakika bekletmek yetiyor

Keçeli kalemler, yoğun kullanıma maruz kaldıklarında veya kapağı unutulup açık bırakıldığında zamanla kuruyabilirler. Bu kuruma, kalemin ucu ile havanın teması sonucunda içerdiği mürekkebin kurumasıyla gerçekleşir.

Haberin Devamı

Kuruyan keçeli kalemlerin kullanımı zorlaşır ve yazıda istenmeyen kesikler, soluk ya da bozuk bir görüntü oluşabilir. Kuruyan keçeli kalemleri tekrar kullanılabilir hale getirmek için yapmanız gereken ise oldukça basit.

Kuruyan keçeli kalemlerinizi artık çöpe atmanıza Gerek yok. Çünkü basit bir yöntemle tekrar kullanılabilir hale getirilebiliyorlar.

Kuruyan keçeli kalemleri çöpe atmayın 3-4 dakika bekletmek yetiyor

3-4 DAKİKA SİRKELİ SICAK SUDA BEKLETİN

Eski kalemleri atmak yerine, derin bir kaba sıcak su ve biraz sirke ekleyerek evde kolayca uygulanabilen bir yöntemle mürekkebin akışını yeniden sağlamak mümkün oluyor.

Sirke, mürekkebin yoğunlaşmasını önleyerek kalemin ucuyla havanın temasını engellerken, sıcak su ise mürekkebi tekrar yumuşatarak akışını sağlıyor.

Haberin Devamı

Bu işlem için 3-4 dakika gibi kısa bir süre yeterli oluyor. Ardından kalemi çıkarıp kurulayarak tekrar yazmaya başlayabilirsiniz.

Yazarlar