Püf Noktası Küsen saksı orkidesini coşturan tüyo! Dibine ekleyince 1 haftada orkide canlanıyor

Küsen saksı orkidesini coşturan tüyo! Dibine ekleyince 1 haftada orkide canlanıyor

04.04.2024 - 14:19 | Son Güncellenme:

Zarif çiçek denince akla gelen orkideler bakımı zor çiçek türlerindendir. Hele ki küstüyse yeniden canlandırması oldukça zor. Ancak orkidenizi coşturacak tüyoyu sizlerle paylaştık.

Küsen saksı orkidesini coşturan tüyo Dibine ekleyince 1 haftada orkide canlanıyor

En zarif ve en anlamlı çiçeklerden birisi olan orkideler girdiği her ortama hoş bir hava katıyor. Zarafetin en güzel halini ifade eden bu çiçekler bakımı zor ve nazlıdır. Sevmedikleri ortam ve koşullarda uzun süre dayanamazlar. Bakımı konusunda oldukça titiz davranılması gerekir. Solan orkideleri canlandırmak için ne kadar çabalasanız da olmuyorsa size bir önerimiz var.

Haberin Devamı

KARIŞIMI 2 GÜNDE BİR UYGULAYIN

Orkideniz solduysa aspirin ve tarçın karışımından yardım alabilirsiniz. Bir bardak suyu bir sprey şişesine aktarın ve içine 1 tatlı kaşığı tarçın ile ezilmiş bir adet aspirini ekleyin. Şişeyi kapatıp iyice çalkalayın, ardından karışımı 10-12 saat bekletin.

Küsen saksı orkidesini coşturan tüyo Dibine ekleyince 1 haftada orkide canlanıyor

Uygulama yapmadan önce sprey şişesini çalkayın. Orkide yapraklarını temiz bir bezle silin. Yapraklara ve köklere karışımı püskürtün, dikkatlice her yere yayılmasına özen gösterin, ancak fazla ıslak olmamasına dikkat edin. 2 günde bir tekrarlayarak orkidenizin canlanmasını sağlayabilirsiniz.

FAZLA SU VERMEYİN

Hurriyet.com.tr’de yer alan içeriğe göre orkide çiçeği fazla su istemez. Dolayısıyla her gün su vermenize gerek yoktur. Haftada iki kez vereceğiniz su bu çiçek için yeterli olacaktır. Orkide çiçeğinin bakımında mutlaka şeffaf bir saksı tercih etmeniz gerekiyor. Orkide çiçeğinin kökleri güneşe aşırı derecede ihtiyaç duyduğundan dolayı köklerinin daha iyi yetişmesi açısından şeffaf saksı kullanılması gerekir. Ayrıca saksının değiştirilmemesi de önemlidir. Çünkü yeni saksıya adapte olması bu noktada güç olacaktır.

 

Yazarlar