Yaşam Kuşların Kulakları Var Mı? Nasıl Duyarlar?

Kuşların Kulakları Var Mı? Nasıl Duyarlar?

26.10.2021 - 15:04 | Son Güncellenme:

Her hayvanın kulakları olduğu görülmektedir. Birçok hayvanlar arasında kuşların kulağı dışardan bakınca gözükmemektedir dalar kuşların seslere tepki verdiği bilinmektedir. Kuşların nasıl duyduğu veya kulaklarının nerede olduğu merak edilmektedir. Kuşların kulakları var mı? Kuşlar nasıl duyar? Sizler için kuşların nasıl duyduklarını ve kulakları olup olmadığı sorunlarının cevaplarını derledik.

Kuşların Kulakları Var Mı Nasıl Duyarlar

Kuşların dış kulakları bulunmamaktadır. 

Haberin Devamı

 Kuşların Kulakları Var mı?

 Kuşların kulaklarının olup olmadığı son derece merak edilmektedir. Kuşların dışından bakıldığında herhangi bir kulağı gözükmez yani kuşların dış kulağı bulunmamaktadır. Dış kulakları bulunmasa da kuşlar seslerin nereden geldiği anlayabilmektedir. Kuşların dış kulakları olmasa da kulak zarı bulunmaktadır. Yani kuşların dış kulağı olmasa da iç kulakları bulunmaktadır. 

 Kuşlar Nasıl Duyar?

 Dış kulakları olmasa da seslerin geldiği yönü bilen kuşların nasıl duyduğu merak edilmektedir. Kuşların sesleri tespit etmeleri kafalarından kaynaklanmaktadır. Kuşların kafalarını bir dış kulak gibi kullanmaktadır. Kuşların sağ ve soldan aldıklarını frekanslar farklı olduğu için kuşlar seslerin yönünü kolaylıkla anlayabilmektedir. Kuşların dış kulakları olmasa da kulak zarları mevcuttur ve sesleri duymaları beyinlerinin yaptığı bir şeydir. 

Yazarlar