Güzellik Lavanta Sabunu Nedir, Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

Lavanta Sabunu Nedir, Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

06.08.2021 - 11:40 | Son Güncellenme:

Lavanta bitkisi, ballıbabagiller familyasında yer alan hoş kokulu, çiçekli bir bitkidir. Boyları yaklaşık bir metre kadar olabilmektedir. Günümüzde bu bitki özellikle kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. Lavanta sabunu nedir, nasıl kullanılır? Faydaları nelerdir? Tüm detayları ile sizler için derledik.

Lavanta Sabunu Nedir, Nasıl Kullanılır Faydaları Nelerdir

Lavantadan sabun, parfüm, şampuan gibi ürünler üretilebilmektedir. Tohumları ise tıbbi alanlarda kullanılmaktadır. Çiçekleri kurutulup çay olarak tüketildiğinde sakinleştirici etkisi bulunur. Bunun yanında dondurma gibi tatlılara farklı aroması ile lezzet katmaktadır.

Haberin Devamı

 Lavanta Sabunu Nedir, Nasıl Kullanılır?

 Lavanta sabunu, lavanta bitkisinin tohumu, çiçekleri ve yağından üretilmektedir. Bu sabunun rahatlatıcı bir etkisi vardır. Hoş kokusu nedeni ile de tercih edilmektedir. Hassas ve yağlı cilde sahip olan kişilerin kullanabileceği bir sabundur. Akne oluşumuna engel olur. Bunun yanında saçta sirke varsa bunların giderilmesini sağlar. Vücuttaki kötü kokuların giderilmesini sağlamaktadır. 

 Vücudu rahatlatma etkisi vardır. Vücutta meydana gelen zona gibi cilt rahatsızlıklarında tedavi edici etkisi bulunmaktadır. Lavanta sabunu, saç ve cilt, yüz bölgesinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Köpürtülerek ve nazik hareketler ile kullanılmalı, ardından da bol su ile durulanmalıdır.

Haberin Devamı

 Lavanta Sabunu Faydaları Nelerdir?

Lavanta sabunu saçların dolgunlaşmasına ve yeni saçların çıkmasına yardımcı olmaktadır.

Lavanta sabunu düzenli olarak kullanıldığında kaygı bozukluklarına iyi gelmektedir.

Özellikle çocuklarda saç biti ya da sirke olabilmektedir. Lavanta sabunu bunların giderilmesini sağlamaktadır. Bu durumda çay ağacı yağı ile kullanıldığında etkisi artmaktadır.

Vücuttaki yaraların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. 

Antimikrobiyal etkisi vardır. 

Güneş yanıklarının hafiflemesine yardımcı olmaktadır. 


Yazarlar