Genel Sağlık Mesafeyi artırın temponuzu belirleyin!

Mesafeyi artırın temponuzu belirleyin!

21.05.2013 - 11:05 | Son Güncellenme:

Vücudunuzun sağlıklı kalması için, beslenmenize önem gösterdiğiniz kadar spor da yapmanız gerekli.

Mesafeyi artırın temponuzu belirleyin

Çeşitli rahatsızlıklarınız varsa ve 40 yaşının üzerindeyseniz mutlaka doktorunuza danışarak yürüyüş programına başlayın. Aksi taktirde ne kadar düzgün bir sistem içinde olursanız olun, sizin için faydadan çok zararı olacaktır.

Önceliğiniz kilo vermek ise düzenli bir çizelge sizi uzun vade de amacınıza ulaştıracaktır. Mesafeleriniz ve temponuz dikkat etmeniz gereken en önemli nokta.

Yürüyüşe başladığınız ve sonlandırdığınız bölgeleri iyi belirleyin. Her gün temponuzu ve mesafenizi artırın. İdeal tempoya ulaştığınızda önem göstermeniz gereken tek şey mesafe ayarı olacaktır.

Yürüyüş yapmaya çıktığınızda vücuduzun hava almasını önleyecek kıyafetlerden uzak durun. Daha fazla ter atmak için giyilen naylon tarzı giysiler, sağlık sorunlarına yol açabilir.

Özellikle yemek sonralarına çok dikkat edin. Yemeği fazla kaçırdıysanız kesinlikle hızlı tempoda yürüyüş yapmayın. Daha sakin ve daha az mesafe yürüyerek o günü öyle geçirin.

Akşam saatlerinde veya sabah erken saatlerde yürüyüşlere çıkmanız sizi daha rahat yürütecek ve hava sıcaklığından etkilenmenizi önleyecektir.

Vücudunuzun herhangibir bölgesinde bir ağrı, yanma, çekilme hissettiğiniz de yürüyüşünüzü hemen sonlandırın. Bu tarz sorunlar sizin için bir alarm niteliğinde ve kendinize fazla yüklendiğinizi gösterir. Biraz dinlenmek sizi toparlayacaktır.

Sıvı kaybedeceğiniz için bol bol su içmeniz, yürüyüş öncesi ve sonrası sususuz kalmamanız çok önemli.



Yazarlar