Sağlık Mısırın Faydaları Nelerdir? Patlamış Mısır Ve Haşlanmış Mısır Nelere İyi Gelir?

Mısırın Faydaları Nelerdir? Patlamış Mısır Ve Haşlanmış Mısır Nelere İyi Gelir?

09.12.2020 - 03:59 | Son Güncellenme:

En lezzetli besin kaynakları arasında yer alan mısır aynı zamanda en dayanıklı bitkisel kaynaklardan da biridir. Özellikle sunduğu faydalar ile beraber başta kış mevsimi olmak üzere birçok farklı mevsimde tüketilir. Peki, mısırın faydaları nelerdir? Patlamış mısır ve haşlanmış mısır nelere iyi gelir? İşte bu konuda merak edilen bilgiler.

Mısırın Faydaları Nelerdir Patlamış Mısır Ve Haşlanmış Mısır Nelere İyi Gelir

Hem haşlanmış hem de patlamış olarak günümüzde yaygın tüketilen mısır, özellikle bulunması zor olan içeriğindeki selenyum ile ön plana çıkıyor. Aynı zamanda birçok vitamin ve mineral kaynağı olması üzerinden, özellikle bağışıklık sistemi için büyük bir öneme sahiptir.

Mısırın Faydaları Nelerdir?

Sağlık açısından mısır günümüzde büyük bir öneme sahiptir. Bu sebepten dolayı 7'den 70'e herkes hem haşlanmış olarak hem de patlamış şekilde mısırı tüketir.

- Kan seviyesi ve kolesterol şekerini düşürerek dengeye getirir.
- Hemoroidi önleme konusunda yardımcı olur.
- Büyümeyi teşvik edici bileşenlere sahiptir.
- Anemi riskini önemli oranda azaltır.
- Enerji vericidir ve özellikle spor yapanlar için çok önemlidir.
- Kalbi destekler ve kas sağlığını korur.
- Damar sertliği ve damar sıkışması gibi sorunlara karşı çözüm üretir.
- Serbest radikalleri ortadan kaldırır ve sağlıklı bir cilt oluşturur.
- Güçlü antioksidan etkisi ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Yüksek kalori içerdiği için kilo almaya yardımcı olur.

Patlamış Mısır Nelere İyi Gelir?

Patlamış mısır özellikle sindirim sistemine iyi gelecek çok önemli vitamin ve mineraller barındırır. Sindirim sistemini canlı tutmak suretiyle aynı zamanda kabızlığı önleme konusunda etkilidir. Patlamış mısır aynı zamanda kolesterol seviyesini dengede tutma konusunda oldukça etkili bir besin kaynağıdır. Kan şekerini düşürür ve belli bir dengeye ulaştırır. Kalp sağlığını korurken inme ve benzeri gibi riskleri ortadan kaldırır.

Haşlanmış Mısır Nelere İyi Gelir?

Mısır özellikle evlerde haşlanmış olarak yaygın tüketilir. Özellikle güçlü bir bağ dokusu sağlaması nedeniyle ön plana çıkmaktadır. Bu doğrultuda içeriğinde mineraller ve manganez bulunur. Aynı zamanda göz sağlığına iyi geldiği bilinir. Gözlerdeki yanmayı ve çapaklanma ile beraber birçok farklı sorunun önüne geçer. Alzheimer hastalığını önlediği için de yine çok fazla tercih edildiğini söylemek mümkün. İçeriğinde A vitamini ile C vitamini sayesinde hem saçları hem de cildi koruyarak daha parlak ve canlı hale gelmesini sağlar.

Mısırın Zararları Var mı?

Mısır kan şekerini yükselttiği için diyabet hastalarının tüketmemesi genelde önerilir. Aynı zamanda mısır fazla tüketildiği zaman bağırsaklarda gaz yapıyor. Diğer yandan yüksek lif bulunduğu için aşırı tüketildiğinde, midede birtakım problemler meydana getirebilmektedir.

Yazarlar