Evcil Hayvan Muhabbet Kuşları Nasıl Ele Alıştırılır? Bazı Pratik Teknikler

Muhabbet Kuşları Nasıl Ele Alıştırılır? Bazı Pratik Teknikler

28.10.2021 - 15:42 | Son Güncellenme:

Evcil hayvanlar arasında en çok tercih edilen hayvanlar muhabbet kuşları olarak bilinmektedir. Muhabbet kuşları kolay bakım isteyen ve sahiplerine alıştıklarında ise sevgi dolu olan hayvanlardır. Muhabbet kuşu denilmesinin nedeni de bu tür kuşlar sevgi ve ilgi gördüklerinde bunu yansıtmaktadır. Muhabbet kuşları nasıl ele alıştırılır ve hangi pratik yöntemler kullanılır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Muhabbet Kuşları Nasıl Ele Alıştırılır Bazı Pratik Teknikler

Muhabbet kuşları bakımı ve beslenmesi esnasında onlarla ilgili olunduğunda sonrasında sahiplerine alışarak güvenebilmektedirler. 

Haberin Devamı

Muhabbet Kuşları Nasıl Ele Alıştırılır? 

Muhabbet kuşları ev içinde insanlara uyumu en kolay kuşlardan olmaktadır. Muhabbet kuşlarının beslenmesi veya bakımı sonrasında onlara ilgi göstermek kısa zamanda sahiplerini benimsemelerini sağlamaktadır. 

Muhabbet kuşlarının bakımı esnasında onlara dokunmak ve yadırgamamalarını sağlamak ilk aşama olmaktadır. 

Muhabbet Kuşlarının Ele Alıştırılması İçin Bazı Pratik Yöntemler 

Evde muhabbet kuşu besleyenlerin birçoğu kuşları zamanla alıştırarak ellerinde ve hatta omuzlarında kalmalarını sağlayabilmektedir. Bunun için kuşlara sevgi göstermek ve onlarla konuşmak gerekir. Zamanla kafesin içine elin içini yerleştirmek ve kuşun el üzerine konması konusunda alıştırmalar yapmak gerekmektedir. 

Haberin Devamı

Muhabbet kuşunun kafesi içerisinde eli sabit tutmak v kendiliğinden konmasını sağlamak da yapılacak pratikler arasında bulunmaktadır. 

Kafesin içinde ele konmaya başladığında yavaş yavaş kafesten el ile çıkarmaya çalışmak gerekir. Böyle yapılan pratikliklerden sonra ise kuşun kafesin dışarısında ele gelmesi için pratikler yapılması gerekmektedir. 

Muhabbet kuşları oldukça narin hayvanlardır. Ele alındıklarında hassas davranmak ve onları ödüllendirmek için yem veya vitamin vermek gerekebilir. Her hayvanın yapısı ve insana alışma zamanı farklı olduğu için acele etmeden kuşlara ilgi vererek onların alışmasını beklemek daha uygun olmaktadır. 

Muhabbet kuşlarının ele alışma sürecinde onları yakalamaya çalışmamak ve serbest bırakmak kafes dışında tekrar ele konmasını sağlamaya yardımcı olmaktadır. 

Yazarlar