Evcil Hayvan Muhabbet Kuşu Hastalıkları Nelerdir? Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri

Muhabbet Kuşu Hastalıkları Nelerdir? Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri

26.10.2021 - 16:39 | Son Güncellenme:

Papağan çeşitlerinin küçük türleri arasında yer alan muhabbet kuşu, pek çok evde beslenen evcil bir havyan türüdür. Muhabbet kuşları, hem ilgiyi hem de bakımı çok sever. Muhabbet kuşlarına, öğretildiği zaman bazı kelimeleri akıcı bir şekilde söyleyebilir. Aynı zamanda oldukça cana yakın bir hayvandır. Muhabbet kuşu hastalıkları nelerdir sizler için derledik.

Muhabbet Kuşu Hastalıkları Nelerdir Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri

Kuşunuz bazı nedenlerden dolayı sık sık hastalanabilir. Ama muhabbet kuşlarının yakalanabileceği pek çok hastalık olduğu için bu hayvanların uzun bir ömür sürmelerini sağlamak çok kolay değildir.

Muhabbet Kuşu Hastalıkları Nelerdir?

İnsanlarda olduğu gibi, muhabbet kuşları da bulaşıcı hastalıklarla kimi zaman mücadele edebilir. Bu hastalıklar virüs, mantar ve bakteri nedeni ile meydana gelir. Bunlardan en bilinenleri ise, kandidiaz (pamukçuk), polyoma virüsü, salmonella ve kursak iltihabı şeklinde sıralanabilir.

Polyoma virüsü gibi sadece kuşlarda görülen bazı hastalık çeşitleri vardır. Bu tip enfeksiyonlardan muhabbet kuşunu korunmak için geniş ve iyi bir şekilde havalandırılan bir kafes tercih etmeniz en güzel çözüm olur. Aynı zamanda, ekmek mayası kuşlarda bağırsak iltihabı görülmesine yol açar. Ama mantar önleyici ilaçlar da vardır. Bu ilaçlar ise çok etkili ilaçlardır.

Muhabbet kuşlarının yaşayabileceği en hassas hastalıklardan bir tanesi de kursak iltihabıdır. Bu hastalık ise, marul gibi sebzeler çok iyi ve güzel yıkanmadığı zaman ya da zirai ilaç kalıntılarının hala besinlerin üzerinde olduğu zaman gerçekleşebilen bir hastalıktır.

Muhabbet Kuşunun Hastalıklarının Belirtileri ve Tedavisi

Muhabbet kuşlarının hastalıklarının belirtileri ise, çok dikkat çeker. Bu belirtileri pembe bir cilt, iştah kaybı, depresyon ve kirli gaga olarak sıralayabiliriz. Bu gibi bir durumda kuşun ölmesi normalde sadece üç, en fazla da beş gün sürer. Muhabbet kuşunun uzman veteriner hekim aracılığı ile tedavi edilmesi gerekir.

 

Yazarlar