Püf Noktası Nohut Yemeği Kaç Kalori? Nohut Yemeğinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Nohut Yemeği Kaç Kalori? Nohut Yemeğinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

23.10.2021 - 16:01 | Son Güncellenme:

Nohut yemeği birçok kişinin sevmiş olduğu yemeklerden bir tanesidir. Nohut yemeğinin kaç kalori olduğu merak edilmektedir. Nohut yemeği içerisinde çok zengin besin değerleri yer almaktadır. Son günlerde nohut yemeği sofraların en popüler yemeklerinden bir tanesi olmuştur. Peki, nohut yemeği kaç kalori? Nohut yemeğinin protein, vitamin ve besin değerleri ne kadardır tüm detayları ile derledik.

Nohut Yemeği Kaç Kalori Nohut Yemeğinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

 Nohut en çok tüketilen bakliyatlar arasında yer almaktadır. Nohut yemeği içerisinde protein vitamin ve besin değerleri oldukça fazladır. Nohut yemeğinin aynı zamanda insan sağlığına da oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Nohut yemeği hem etli hem de etsiz olarak yapılmakta ve tüketilmektedir. Özellikle demir eksikliği yaşayan kişilere nohut yemeği önerilmektedir. Nohut yoğun miktarda demir içermektedir. 

Haberin Devamı

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut yemeği tam olarak 161 kalori olarak bilinmektedir. 1 porsiyon nohut yemeği ise tam olarak 290 kaloridir. Nohut yemeğinin etsiz olan porsiyonu ise 147 kaloridir. Tavuklu olan nohut yemeği ise 200 kalori olarak bilinir. 

Nohut Yemeğinin Protein, Vitamin ve Besin Değerleri

Ortalama olarak 100 gram nohut yemeği içerisinde bulunan besin değerleri şu şekildedir;

 - Karbonhidrat: 61 g

 - Protein: 20.5 g

 - Yağ: 4.8 g

 - Lif: 5 g

 - Kalsiyum: 150 mg

 - Demir: 6.9 g

 - Sodyum: 251.46 mg

 - Potasyum: 230.35 mg

 - A Vitamini

 - C Vitamini 

Yazarlar