PembeNar Okaliptus Ağacı Nasıl Yetiştirilir? Faydaları Nelerdir?

Okaliptus Ağacı Nasıl Yetiştirilir? Faydaları Nelerdir?

09.11.2021 - 16:46 | Son Güncellenme:

Sağlıkla alanında kullanılan ürünler insanlar tarafından merak edilmektedir. Okaliptüs da sağlık alanında kullanılan önemli bir ağaç türüdür. Okaliptüsün bu kadar yaralı olduğu duyan kişiler okaliptüs ile ilgili bilgi sahibi olmak istemektedir. Okaliptüs nasıl yetiştirilir? Okaliptüs ağacının faydaları nelerdir? Sizler için okaliptüs ağacı ile ilgili bilgileri derledik.

Okaliptus Ağacı Nasıl Yetiştirilir Faydaları Nelerdir

Okaliptüs ağacı Okyanusya iklimini seven büyük bir ağaç türüdür.

Okaliptüs Ağacı Nasıl Yetiştirilir?

Okaliptüs ağaçları 100 metre uzunluğa kadar ulaşabilmektedir. Okaliptüs ağaçları yetiştirilirken ilk önce dikim aşamasına dikkat edilmelidir. Okaliptüs dikilirken yeterli derece de bir kuyu açılması gerekmektedir. Dikim aşaması sırasında toprak kapama işlemi sırasında toprak ara ara sulanmalı ve o şekilde dikim yapılmalıdır. Okaliptüs dikilecek yerin güneş almasına dikkat edilmelidir. Gübrele işlemi yapılırken doğal gübre kullanılmalı ve gübreleme sırasında köküne dikkat edilmelidir.

Okaliptüs Faydaları Nelerdir?

Okaliptüs ağacının sağlık alanında oldukça faydası bulunmaktadır. Okaliptüs ağacından birçok ilaç üretilmektedir. Okaliptüs genel olarak solunum yolunda oluşan enfeksiyonlara iyi gelmektedir. Okaliptüs çayları da kış aylarında sıklıkla tüketilen ve grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların geçmesinde büyük katkısı olduğu bilinmektedir.

 

Yazarlar