Kepçe Kulak Estetiği

Kepçe kulak görünümü yüz hatlarınıza uygun olmayıp gerektiğinden büyük ve bozuk bir şekile sahip olmasıdır. Kulakların kepçe görünümünü alması kıkırdak yapısıyla ilgili bir durumdur. Aynaya baktığınızda kulaklarınıza şekil vererek yüzünüzde ne kadar değişim olduğu farkedilir. Zor olmayan bir operasyon olup size istediğiniz görünümü verebilir.

Çoğunlukla erkeklerin kepçe kulak görünümünden şikayetçi olmasının yanında kadınlarda bu durum vardır. Erkekler kısa saça sahip olduklarından bu görünüm gizleyemezken kadınlar saçlarıyla gizleyebilmektedir. Fakat nereye kadar gizlenebilir, saçların toplanması her kadına yakışan bir modeldir. Toplu saç yüz güzelliğinizi ortaya çıkarmasının yanı sıra size alımlı bir görünümde kazandırır. Kulaklarınızı gizlemek yerine yüzünüze uygun şekil belirlenip operasyon yapılabilir.

Haberin Devamı

Aksesuar kullanmak kadınların vazgeçilmez alışkanlıklarındandır. Kıyafeti gösteren şeylerden biri de aksesuardır. Kepçe kulak görünümüne sahip olan kadınların kulaklarına istediği şekilde küpe kullanabilmesi zor olabilir. Korku gerektiren bir ameliyat olmadan istenilen kulak görünümüne kavuşmak mümkün.

Kulak estetiği nasıl yapılır?

Kulağın yapısı 2 grupta değerlendirilir;

- Kafa ile kulak yapısı arasındaki açının geniş olması,

-Kulakta bulunan kıkırdak görünümünün olmaması

Kepçe kulağın yapısı, bazı kulaklarda kıkırdak görünümünün oluşmayıp düz bir kulak olması. Bazı kulaklarda ise kafa ve kulak arasında ki açının geniş olmasıdır. Arkadan bakıldığında net bir şekilde belli olan bu açık kulak görünümünü düzeltmek için kulağın arka kısmandan ufak bir kesi yapılarak dikişler konulur ve bu dikişler kulağın arkaya doğru yapışıp kepçe kulak görünümünü ortadan kaldırır.

Bu kulakların kıkırdak görünümüne sahip olmamasının da çözümü vardır. Düz bir kulak görünümünün yerine hafif kıkırdak oluşmasını sağlamak içinde yine dikişlerde bu kıvrım belirginleştirilerek güzel bir görünüm ortaya çıkıyor.

Ameliyat, dışarıdan bakıldığında görünmeyecek şekilde kulak arkasından kesi yapılarak genel ya da lokal anestezi altında 1-1,5 saat sürerek kulağın geniş düz ve kıkırdaksız yapısının dikişler kullanılarak değiştirilmesi altında yapılan bir işlemdir. Kulak için konulan dikişlerin alınmasına gerek yoktur.

Haberin Devamı

Operasyon sonrası iz kalır mı?

Kulak estetiğinde açılan kesi kepçenin arka kısmında kalmaktadır. Önden bakıldığında iz gözükmez arkadan bakıldığında da aynı şekilde iz gözükmemektedir.

Yaş sınırlaması var mıdır?

Kepçe kulak estetiğinde yaş sınırlaması yoktur. İlkokul çağında olan bir çocuk bile yaptırabilmektedir. Küçük yaşlarda çevresinde olan insanlar tarafından bazen değişik bir durum olarak karşılaşılabilmektedir. Kulak gelişiminin %90’ını 6 yaşına kadar tamamladığı için kulak operasyonları bu yaştan itibaren yapılabilir

Ameliyat sonrası nelere dikkat etmek gerekir....

· Kepçe kulak operasyonu zor olmayan bir operasyon olduğundan ameliyat sonrası aynı gün içerisinde kendinizi iyi hissederseniz taburcu olabilirsiniz.

· Her estetik operasyonda olduğu gibi bu ameliyattan sonra hafif sızlamalar oluşabilir ağrı kesicilerle bu ağrılar giderilecektir.

Haberin Devamı

· Ameliyat sonrası morarma ve şişme bazen meydana gelebilir. Korkulacak bir durum olmayıp kısa süre içerisinde geçecektir.

· Ameliyat sonrası yapılan pansuman 3 gün kulaklarda kalır. Daha sonra çıkartılarak sporcu bandajı kullanılır. Bunun sebebi kulakların şeklinin yerine oturmasıdır.

· Operasyon sonrası kulak şeklini almış olur. Yine tam şeklinin yerine oturması 4 hafta sürmektedir.

· Ameliyattan 3 gün sonra duş alabilirsiniz. 5 hafta sonra spor gibi aktivitelerinizi yapabilirsiniz.