Op.Dr. Evrim Uçkunkaya

Op.Dr. Evrim Uçkunkaya

evrim@druckunkaya.com

Tüm Yazıları

Yağlarınızı saflaştırarak gençleşin

Günümüzde hızla geçen yıllara karşı kolay kazanımlar sağlayabileceğiniz doğru yöntemleri bulmak zorlaşıyor. Kendinizden gelen güzellikleri uzman kişilerce birlikte dönüştürerek daha taze etkilere sahip olabilirsiniz. Kişiler yağ enjeksiyonu sayesinde tam bu noktada fark yaratan tedaviye ulaşmaktadır. Elmacık kemikler, dudaklar, çene ucu ve çene konturu bu etkli ile yenilenen bölgeler gibi kaş kenarları belirginleştirilip, göz çevresi doldurularak daha farklı yüz hatlarına erişecek, belirgin yüz hatlarıyla yenileneceksiniz. Taze bir tedavi yöntemine ihtiyaç duyan hastanın, kendi vücudundan alınan yağların gerekli işlemler sonrasında saflaştırılarak, aynı hastanın özel kanüller aracılığıyla verilmesi işlemi yağ enjeksiyonu tedavi yöntemidir. Saflaştırılan yağ hücreleri özel teknikler ile uygun şekilde vücuttaki her bölgeye enjekte edilerek yaşatılmasını sağlayan bu yöntem bilinenin aksine sadece dolgu amaçlı kullanılmamaktadır. Dönüşüm için alınan yağ hücreleri ile kök hücre oranları da artırılmaktadır. Yağ dokusunun erişkin tip kök hücreler açısından vücuttaki en zengin kaynak olması ve bu kök hücreler verildikleri yerde eksik olan hücre tipine dönüşüp onarım faaliyetlerinde de bulunmaktadır. Yağ enjeksiyonunun vücudunuza iki etkisi vardır. Birincisi dolgu etkisi, ikincisi rejeneratif, yani yenileyici etkisidir.

Haberin Devamı

Hücrelerinizi yaşatın

Yağ hücreleri ve kök hücrelerin dönüşümü ile yeni oluşan hücreler, dolgu etkisinin verildiği bölgelerde yaşamaya devam eder. Bu etki sayesinde uygulanan bölge örneğin yüz ise çizgiler ve kontur değişir. İncelmiş olan cilt dolgunlaşır, kurumuş cilt nemlenir, ince kırışıklıklar ve lekeler de azalır. Yenileyici yani jenaratif etkide ise yenileyici etkiyi verilen kök hücreler sağlar. Bunlar eksik bağ dokusu elemanlarına ve fibroblastlar dönüşür, kollajen sentezini artırır. Ciltte genel bir gençleşme ve tazelenme olur. Yağ enjeksiyonunda uygulanan yağ hücreleri yeni yerlerinde yaşamaya devam ederler orada bir dolgu maddesi görevi görürler. Yağ enjeksiyonunun başarısı ise enjekte edilen yağ hücrelerinin yaşamaya devam etmesine bağlıdır.

Haberin Devamı

Uygulama bölgeleri

Yağ enjeksiyonunda, dolgu amaçlı yağ verildiğinde uygulanan bölge örneğin yüz ise kök hücreler burada değişime uğramakta, fibroblastlara dönüşerek kolajen sentezlemekte ve cildin gençleşmesini sağlamaktadırlar. Yüz bölgesinde yumuşak doku eksikliklerinin doldurulması, göz altı morlukları ve gözyaşı oluk çizgisinin düzeltilmesi, dudak büyütme, yanak doldurulması, yüz asimetrilerinin düzeltilmesi, yanık ya da travma sonrası oluşan izlerin azaltılması gibi bir çok alanda yağ enjeksiyonu tedavisi uygulanabilir. Yağ enjeksiyonu sadece estetik cerrahide değil yanık ve yara izleri için de uygulanabilir. Bahsedilen tedavi yöntemi memelerde, kalça ve bacak estetiğinde, genital bölge dolgusu vücutta doku eksikliği olan her yerde kullanılmaktadır. Yara izi olmayan bu tedavi işlemlerinde alerjik reaksiyon ya da vücudun reddetmesi gibi bir risk yoktur. Kişi kendi yağlarıyla gençleşir.

Haberin Devamı

Ne zaman iyileşir?

Genel anestezi altında ya da sedasyonda uygulanan işlem bölgeye bağlı olarak ortalama 1-2 saat sürmektedir. Tedavi sonrasında hastanede istirahat etmeye gerek kalmadan evinize dönebilir, dinlenmeye başlayabilirsiniz. Gelişen şişlikler yani ödem bir hafta süre zarfında iyileşme gösterecektir.

 “Metinde belirtilen işlemlerin uygulanması ve sonuçları, her kişinin anatomisine, fizyonomisine ve yaşam kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Bahsedilen uygulamadan önce konunun uzmanı bir doktorla görüşülmesini öneririm.”

 

Op. Dr. Evrim Uçkunkaya Sosyal medya hesapları

Facebook: drevrimuckunkaya

Instagram: @druckunkaya

YouTube: druckunkaya