Yaşınızı 'el'e vermeyin!

Genç bir görünüme sahip olmak için cildimize ve vücudumuza gerekli özeni gösteriyoruz. Peki ya ellerimize? Zamanla gençliğini yitiren ellerimiz, bakım yapılmadığında yıllara meydan okuma savaşında sınıfta kalabiliyorlar. Bu haftaki yazımda ellerimizin sağlığı için günlük hayatta yapılması gerekenleri ve ellerimizdeki dokuları onararak gençleştiren Kök Hücre uygulamasını inceleyeceğiz.

Ellerdeki Yaşlılığın Belirtileri Nelerdir?

Yaş almayla birlikte cilt altındaki yağ dokusunun kaybına bağlı olarak cilt gevşer, damarlar ve kemikler belirginleşir. Ciltte incelme ve yıpranmayla beraber cilt kurumaya ve kırışmaya başlar. Yaş almaya bağlı olarak vücudumuzda azalan kolajen miktarı, kullandığımız kimyasal el dezenfektanları, kolonya ve ıslak mendil gibi ürünlerin kullanımı ile genetik faktörler de birleşince ellerimizdeki yaşlanma süreci hızlanır.

Haberin Devamı

Genç bir eli belirleyen önemli özellikler; cildinin parlak ve sıkı görüntüsü, dokusunun dolgunluğu, damarların görünmemesi, cildin kalınlığı ve kırışıklıkların azlığıdır. Yaşlı bir eli belirleyen unsurlar ise çizgiler, damarlar, belirgin eklem yerleri, ince deri, deformasyon ve lekelenmelerdir. Zamanla parşömen kâğıdı gibi kolayca hasarlanabilecek bir hale gelen ellerde, ilerleyen yaşlarda kahverengi yaşlılık lekeleri oluşmaya başlar.

Kendinizden Gelen Güzellik: Kök Hücre Uygulaması

Cilt kırışıklıklarından meme büyütmede silikonun yerine kullanılmasına, yara tedavisinden saç güçlendirmeye kadar geniş bir uygulama alanı olması ve kişinin kendi hücreleri ile uygulandığı için bir yan etki riski taşımaması sebepleriyle en çok tercih edilen uygulamalar arasında olan Kök Hücre Uygulaması, yaşa bağlı olarak kaybolan deri altı yağ dokusunun tekrar yerine konularak ellerimizi de daha diri ve dolgun bir görünüme kavuşturuyor. Dikkat çeken Kök Hücre Uygulaması ile dokuların kendini onarmasını ve yenilemesini sağlıyoruz. Kök hücreler yağ ile birleştirilerek cilt altına verildiğinde ömür boyu kalıcı bir sonuç elde edebiliyoruz.

Kök hücreden zengin yağ enjeksiyonu işlemi ile tek seansta istenilen kalıcı etki sağlanabiliyor, diğer dolgu maddelerinin aksine, enjekte edildiği alanlarda güçlü bir canlandırıcı, yenileyici ve tamir edici etki yaratarak dokuları gençleştiriyor. Tek seansta, yaklaşık 1-1.5 saat süren bir işlem olan Kök Hücre uygulaması, enjekte edilen bölgede olgun, canlı yağ ve cilt hücrelerine dönüşen kök hücreler dayanıklılıklarıyla da avantaj sağlıyor. Silikon gibi sentetik ve kimyasal ürünlerle karşılaştırıldığında hastanın kendi yağ dokusuyla yapılan yüzde 100 doğal bir işlem olduğundan, uyum ideal seviyede sağlanıyor.

İncelen ve kuruyan deriyi içten nemlendirmek ve güçlendirmek için PRP uygulaması da çok etkili sonuç veriyor. PRP uygulamasının ikişer hafta arayla en az dört kez yapılması ve yılda bir kez tekrarlanması gerekiyor. Derideki lekeleri ve kırışıklıkları ortadan kaldırmak için kimyasal soyma ve lazer operasyonları da başarılı sonuç veriyor.

Haberin Devamı

Daha Genç Eller İçin Nemlendirici Şart

Cildimiz ve vücudumuz için nasıl ayrı nemlendiriciler kullanıyorsak, ellerimiz için de cildimize uygun nemlendirici kullanımı şart! Çantanızda mutlaka nemlendirici bulundurun. Gün içinde kullanmaya özel gösterin. El hijyeni için kolonya, ıslak mendil gibi kimyasal içeren temizlik ürünlerini kullanmayın. Unutmayın ki; cilt bütünlüğü tam olan eller, enfeksiyonlara karşı zaten doğal dirence sahiptir. Mümkünse cildinizi gül suyu ile temizleyin. Gül suyu antioksidan ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Gül suyu, en doğal nemlendiricilerden biridir. Yüzünüzü ve elleriniz her sabah gül suyu ile nemlendirirseniz yorulan cildiniz temizlenir, ferahlar ve nemlenmesine katkı sağlar.

Haberin Devamı

“Metinde belirtilen işlemlerin uygulanması ve sonuçları her kişinin anatomisine, fizyonomisine ve yaşam kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Bahsedilen uygulamadan önce konunun uzmanı bir doktorla görüşülmesini öneririm.”

Op. Dr. Evrim Uçkunkaya Sosyal medya hesapları

Facebook: drevrimuckunkaya

Instagram: @druckunkaya

YouTube: druckunkaya