Kadınlar Sağlıklı Bir Saça Kavuşmak İçin Nelerden Vazgeçerler?

Sevgili dostlar,

Yeni bilimsel verilere göre artan sayıda kadın saç dökülmesinden şikayetçi.

Son 10 yıl içinde kadınlarda saç kaybı şikayetleri %50 den fazla arttı. Yapılan bir soru cevap çalışmasına göre katılımcılar arasında 18 yaş ve üzeri grupta %40 ; 58 yaş ve üzeri grupta yaklaşık %50 ve 65 yaş üzeri grupta yaklaşık %60 oranlarında saç kaybı belirtileri ve saçlarda incelme şikayetleri görülüyor.

Tüm kadınlar arasında %62’si, saçlarının geçen yıla oranla olumsuz manada değiştiğinden ve sağlığını yitirdiğinden şikayetçi: Değişimi tariflerken belirtilen şikayetler şöyle: katılımcıların %28’i saçlarının eskisi gibi kalın ve kapatıcı olmadığını; %27 saçlarının asla istedikleri gibi görünmediğini; %21 saçların daha kolay kırıldığını ve %20’si fırça, elbise, banyo giderleri ya da yastıklarda daha fazla saç gördüklerini belirtiyor.

Haberin Devamı

Kadınların majör bir çoğunluğu (%78’i), saç boyanması, perma, brezilya fönü gibi kimyasal uygulamalarda veya sık örgü/rasta ve saç uzatma çıtçıt aparatları kullandıklarında bu işlemlerin saç kaybını artırdığını belirtmişler.

Stress ve saç kaybı arasında bir ilişki olmalı çünkü stress yaşayan kadınların %32 sinde saç kayıplarında artış gözlemlenmiş.

Saç kaybı yaşayan kadınların %99’u saçlarının daha sağlıklı, kalın, dolgun, parlak veya uzun görmek istediklerini ve bu saçlarındaki olumlu değişimin kendilerine olan güvenlerini artırdığını belirtmişler.

Saç incelmesi kadınları %81’ine göre görünüşlerini negatif olarak etkilemekte. Şöyleki %55’i kendisini daha yaşlı ; %43’ü daha sağlıksız ve % 32’si de daha az özgüvenli hissediyor.

Fakat kadınlar hayatlarını bu kadar etkileyebilen saç kayıpları hakkında konuşmaktan hoşlanmıyorlar! Saç kaybı yaşayan kadınların %80’i bu durumu/şikayetini dermatoloji uzmanlarına ya da aile doktorlarına söylemediklerini, hatta kuaförlerine bile dile getirmediklerini belirtmekte.

Kadınlar sağlıklı bir saça kavuşmak için nelerden vazgeçerler? Yapılan bu çalışmaya göre kadınların %75’i daha sağlıklı saçlara kavuşmak için 1 ay boyunca seksden uzak durabileceklerini belirtiyorlar! 65 yaş altı kadınların yarısı ise sağlıklı saç için 1 ay boyunca yemek yemeden durabileceklerini belirtmişler.

Haberin Devamı

Anlayacağınız saç kaybının kadınlar için en az erkeklerde olduğu kadar vahim etkileri var ve işi ciddiye almak gerek …