Püf Noktası Orkide Tohumu Nasıl Olur? Ne Zaman Ekilir Ve Nasıl Çimlendiriliir?

Orkide Tohumu Nasıl Olur? Ne Zaman Ekilir Ve Nasıl Çimlendiriliir?

16.01.2022 - 03:23 | Son Güncellenme:

Çiçeklerin birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle orkide en sevilen çiçekler arasında yer alır. Orkidelerin de 22 binden daha fazla türü bulunmaktadır. Orkide tohumu nasıl olur? Ne zaman ekilir ve nasıl çimlendirilir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Orkide Tohumu Nasıl Olur Ne Zaman Ekilir Ve Nasıl Çimlendiriliir


Orkide tohumu genellikle toz ve ya kuma benzerlik gösterir. Az ve çok olan orkide tohumu ekilirken ortamın elverişli olmasına da dikkat edilmelidir. Orkide tohumundan çıkan toz genellikle krem ve ya sarımtrak bir renge sahiptir.

Orkide Tohumu Nasıl Olur?

Orkide tohumu elverişli topraklarda çok verimli olur. Orkide genellikle ışık alan yerlerde yetiştirilmelidir. Orkide tohumları bir kutu içerisinde tutularak olgunlaşması sağlanır. Kutu kuruduktan sonra olgunlaşan tohumlar kullanılır. Orkide tohumu genel olarak 2,5 ve 3 ay arasında olgunlaşacaktır. Orkide yetiştirilirken her bir detay göz önünde bulundurulmalıdır.

Orkide Tohumu Ne Zaman Ekilir?

Orkide tohumları ekilmeden önce sterilize işlemi uygulanmalıdır. Önce orkide kutusu alkole batırılan bir pamuk ile iyice silinir. Daha sonra ise orkide tohumları bir kavanoz içine aktarılır. Bu kavanozun kapağı da sıkıca kapatılır. Orkide tohumları 10 dakika kadar bekletilir. Orkide tohumları genellikle Mayıs ayında ekilir. Ekim için Mayıs en uygun zaman dilimi olarak bilinir. Orkidelere özel hazırlanan toprağa ekim işlemi yapılmalıdır.

Orkide Tohumu Nasıl Çimlendirilir?

Orkide tohumu yaklaşık 22 derece sıcaklıkta çimlendirilir. Orkide tohumu mutlaka 12 saat kadar gün ışığında kalmalıdır. Orkidelerin ilk filizleri ise 4 ile 6 hafta sonra meydana gelir.

 

Yazarlar