12.08.2021 - 14:44 | Son Güncellenme:
Orchidaceae ya da orkide renkli ve hoş kokulu olan ve çiçek açan genelde yaygın bir biçimde orkide ailesi eklinde bilinen çiçekli bitkinin çok sayıda ve yaygın olan bir familyasını ifade etmektedir. Salepgiller ya da Orchidaceae (Orkidegiller), Asparagales takımına ait bir familyadır.
Orkidenin Yaprakları Neden Sararır ve Kurur?
Orkidenin yaprakları çeşitli nedenlerden dolayı sararmaktadır ve aynı zamanda kurumaktadır. Bu nedenler şu şekilde ifade edilmektedir
Orkideye gereğinden fazla su verilmesi
Orkideye yetersiz düzeyde su verilmesi
Orkidenin yoğun bir güneşin atında uzun süre bırakılması
Orkidenin üzerinde mantar ya da bakterilerin üremesi
Şeklinde ifade edilmektedir.
Orkidenin Sararan ve Kuruyan Yapraklarına Ne Yapmak Gerekir?
İlk olarak sararan orkide yapraklarının hemen kesilip atılmaması gerekmektedir. Genel olarak zamanla kendiliğinden düşmektedir ve bu sayede bitkiye herhangi bir zarar verilmemiş olmaktadır. Sararma geri döndürülebilir olan bir durumdadır. Bu nedenle sararan orkide yaprağına dokunmamak gerekmektedir.
Kuruyan yapraklar ise kesilebilmektedir. Orkidenin fazla sulanmış olduğu düşünülüyor ise 1 ya da 2 hafta su vermemek gerekmektedir. Daha sonra ise normal sulama düzenine dönülmelidir. Unutulmamalıdır ki, kökler bütünüyle gri rengini almadan orkidenin sulanmaması gerekmektedir. Orkideye direkt olarak güneş ışığı geliyor ise bitki yarı aydınlık olan bir tarafa çekilmelidir. Güneş kaynaklı yaprak sararmasında genel olarak güneş gören kısım beyazlaşmaktadır ve çevresi yanık kahverengi olmaktadır. Orkidenin yaprağı beyaz ve çevresi yanık kahverengi ise bu durumda bitkinin çok fazla güneş aldığı bilinmelidir.