Sağlık Otit Nedir, Hangi Hastalıktır? Otit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Otit Nedir, Hangi Hastalıktır? Otit Tedavisi Nasıl Yapılır?

06.07.2022 - 14:39 | Son Güncellenme:

Kulak üzerinde meydana gelen bir rahatsızlık olarak OTİT ön plana çıkıyor. Bunu tam olarak ne olduğu ve tedavisinin nasıl yapıldığı ise merak edilen konular arasında geliyor. Peki OTİT nedir, hangi hastalıktır? OTİT tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Otit Nedir, Hangi Hastalıktır Otit Tedavisi Nasıl Yapılır

Ciddi bir hastalık olması ile beraber OTİT için belli başlı bazı tedavi yöntemleri ele alınır. Özellikle bu rahatsızlık söz konusu olduğunda belirtileri üzerinden mutlaka bir uzman doktora görünmek gerekir.

Haberin Devamı

OTİT Nedir?

OTİT tıp dilinde aynı zamanda otitis media olarak bilinir. Bu durum ise Türkiye üzerinden orta kulak iltihabı olarak ifade edilebilir. Bu bölgede yer alan kulak odacığında ortaya çıkan bir iltihaplanmadır. Ortaya çıkan belli başlı bazı belirtiler ile beraber kendisini ve etkisini gösterir.

OTİT Hangi Hastalıktır?

OTİT bir orta kulak iltihabı hastalığıdır. Özellikle orta kulak adı verilen kulak odacığında yaşanan iltihap olarak ön plana çıkar. Sesin duyulmasını sağlayan ve titreşim yolu ile bilgi sunan bir yapı olduğu için önemli bir yer taşır.

OTİT Tedavisi Nasıl Yapılır?

Öncelikle uzman bir doktor kontrolü altında tetkik ve teşhisler gerçekleşir. Daha sonra ilgili bölgede bulunan akıntı ve iltihap özel olarak temizlenir. Tabii bu doğrultuda kulak zarı kontrol edilmesi üzerinden, bu bölgede iltihap olup olmadığı incelenir. Böylece eğer var ise aynı şekilde kulak odacığında olduğu gibi, kulak zarı üzerinden de iltihap temizleme işlemi uygulanır.

Yazarlar