Bitkileri canlandırmanın yolları

Merhabalar! Ev bitkileriniz yeterli büyümüyorlar mı, yaprakları dökülmeye mi başladı, çiçekleri artık eskisi gibi açmıyor mu… gibi sorular sizin kafanızı yoruyorsa aşağıdaki yazı tam size göre. Bitkilerinizi canlandıracak on farklı yol sizleri bekliyor. Hazırsanız başlayalım.

1. Unutmayın her bitkinin bakım istekleri farklıdır. Bu nedenle az ışık - çok ışık isteyen, az su – çok su isteyen bitkilerinizi ayırın. Ayırdığınız bitkilerin bakım istekleri doğrultusundan ilgilenin. Orkide çok ışık isterken, Benjamin bitkisi az ışık ister. Kaktüs az su isterken, Japon şemsiyesi çok su ister.

Haberin Devamı

2. Ev bitkilerinin yaşam alanları dar olduğundan mutlaka her sene bir kez de olsa saksısını değiştirin. Değişim için kendi saksısından bir numara büyük saksı tercih edin. Farkı göreceksiniz.

3. Bitkilerinizin bulunduğu ortamda yeterli nem yoksa bitkiler eskisi gibi canlı gözükmez. Bu durumda yapraklı bitkilerinizin yapraklarına haftada en az bir kere olmak şartı ile fıs fıs ile su püskürtün.

4. Ev bitkilerinizi direk güneş gelen yerlere koymayın. Yoksa bitkileriniz soluk gözükür. Aralıklı güneş bitkileriniz için yeterli olacaktır.

5. Sulama suyunuz kireçli olmasın ve mutlaka oda sıcaklığında olsun.

6. Ev bitkilerinizi çok rüzgar alan yerlerde muhafaza etmeyin. Bitkileriniz böyle durumda yapraklarını zedelenir, dalları kırılır, çiçekleri dökülür.

7. Bitkilerinizde zararlı gördüğünüzde mutlaka ilaçlama yapın. Zamanında ilaçlama yapılmayan bitkiler canlılığını kaybeder ve sağlıksız olur.

8. Evinizde bulunan kuru veya yaşa mayayı bir kaba alın, içine su dökün, karıştırın, mayanın erimesini sağlayın daha sonra birkaç saat dinlendirin. Bu karışımı tüm ev bitkilerinize hafta da bir kez uygulayın. Kısa zamanda göreceksiniz bitkileriniz çok daha sağlıklı, çok daha güçlü ve güzel gözükecektir.

9. Şömine, barbekü küllerini atmayın. Bir yerde biriktirin ve birkaç gün dinlendirin. İçine toz tarçın ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı birkaç gün bekletin. Daha sonra tüm bitkilerinizin toprağına karıştırın. Bu işlem bitkinizin toprağındaki kurt, böcek gibi canlıların azalmasını sağlar, bitki köklerinin rahat hareket etmesine destek olur.

Haberin Devamı

10. Mutfakta sebze haşlarken kullandığınız suyu dökmeyin bir şişede biriktirin. İçine bir diş sarımsak koyun. Bu karışımı birkaç gün bekletin. Daha sonra bu suyu tüm bitkilerinize haftada bir kez verin. Kısa zamanda bitkileriniz çok sağlıklı gözükecek ve hastalıklara karşı dirençli olacaktır.

KOLAY GELSİN

HAYDİ YAZIN BİR SONRAKİ YAZI NE OLSUN?

https://www.instagram.com/tasozdemirozlem

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ //// YÜKSEK PEYZAJ MİMARI