Ev bitkilerine yaz bakımı nasıl yapılır?

Yaz mevsiminin canlılığını, hareketliliğini ve sıcağını yaşadığımız şu günlerde bizler evdeki bitkilerimize de yazın coşkusunu yaşatmalıyız. Nasıl mı? Tabii ki yaz bakımı yaparak... Haydi gelin hep birlikte ev bitkilerine yaz bakımları nasıl olması gerektiğini tespit edelim.

Öncelikle her ev bitkisinin kendine has bakım isteklerinin olduğunu unutmayalım.

Bitki sulamalarını düzenli ve sık yapın. Hava sıcaklığı yüksek olduğundan dolayı bitkilerin su ihtiyacında artış gözükür.

Küçük saksılı bitkilerinin saksı altlarına tabak yerleştirin ve tabağın içine su koyun. Bu suyu haftada bir kez değiştirin. Bu işlem küçük saksılı bitkilerinin sıcaktan etkilemesini en aza indirecektir.

Haberin Devamı

Yufka, benjamin, poos, heder, yelken çiçeği, malatya gibi ev bitkilerini terasta veya balkona alın. Ev içindeki sıcaklık ile dışarıdaki sıcaklık aynı düzeyde olduğundan ve bitkilerin rahatlaması bakımından bitkileri bulundurmak ,gelişimlerini olumlu yönde etkileyecektir.

Bu mevsimde ev bitkilerinize budama yapmayı ihmal etmeyin. Budama bitkilerin sağlıklı ve orantılı gelişimlerini destekler.

Yaz mevsiminde ev bitkileri hızlı gelişme gösterir. Bu nedenle bitki toprağı daha fazla vitamin ve mineral ihtiyaç duyar. Haftada bir veya on günde bir bitkilerinize organik-inorganik olarak verin.

Çiçekli bitkilerinizin gün ışığından daha fazla faydalanmasını sağlayın. Direkt güneşten koruyun.

Ev bitkilerinize on günde bir evde hazırladığınız bitki suları ile sulayın. Bu sular bitki gelişimini hızlandırır. Başlama patates, yumurta suyu, iş organ otu suyu olabilir.

Küçük gelen saksılı bitkilerinizin saksılarını bir numara saksı ile değiştirin. Saksı altının delikli olmasına dikkat edin.

Yaz mevsiminde bitki saksı toprağında küçük sinekler uçtuğunu görebilirsiniz. Böyle bir durumda ya bitkinizin toprağını değiştirin ya da kül karıştırılmış suyu on günde bir toprağına verin.

Hızlı gelişen bitkilerinizin dallarını destek çubukları ile sabitleyin.

Yapraklı bitkilerinizin yaprağında biriken toz ve kiri pamuk veya pamuklu bez yardımı ile silin. Bu silme işlemi bitkilerin rahat nefes almasını sağlar.

Haberin Devamı

Yaz mevsiminde ev içerisindeki bitkilerin nemini dengelemek için bitki yaprak ve dal kısımlarına şu püskürterek rahatlatın.

Ev bitkilerinizin topraklarını çubuk yardımı ile havalandırın. Havalandırılan bitkilerin kökleri sağlıklı gelişir.

Yaz mevsiminde bitkilerde kırmızı örümcek, yaprak biti, kurtçuk, tırtıl gibi zararlılar görülür. Bu durumu engellemek için zararlıyı görür görmez uygun ilaçlarla uzaklaştırın.

Kolay gelsin....

Haydi yazın bir sonraki yazı ne olsun?.

OZLEM ÖZDEMİR TAS///YÜKSEK PEYZAJ MİMARI