Evde çicek zamanı

Çiçeklerin pozitif enerjisine inanır mısınız? İnanın! çünkü çiçekler etrafına pozitif enerji yayarlar. Evinizde bu pozitif enerjiyi ister misiniz? Özellikle bu günlerde... Çiçeklerin; sakinlik, dinginlik, rahatlatıcı, mutluluk verici, zihin açıcı gibi birçok faydalı özellikleri vardır. Evinizin her odası için ayrı ayrı çiçekli bitki kullanabilirsiniz. Peki hangi odaya hangi çiçekli bitki kullanmak istersiniz? Haydi gelin bu çiçek açan bitkilerin bazılarını tanımaya başlayalım.

Ev menekşesi (saintpaula): Ev menekşeleri yıl içerisinde sürekli çiçek açar. Özellikle cam önünde olmalıdır. Bol ışık almalıdır. Mor pembe renklerini kullanın. Renkleri naif havası sizi rahatlatacaktır. Oturma odasında rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Orkide (phalaenopsis): Uzun süre çiçek açması ile evine ışık katar. Orkide bitkileri estetik duruşuyla bulunduğu ortama güzellik katar. Bol ışık ve nemli ortamlarda rahatlar ve hızlı gelişme gösterir. Yemek masalarında, mutfakta, mutfak masasında kullanabilirsiniz.

Yelken çiçeği (spathiphyllum): Son derece bakımı kolay olan bu bitki evinizin hemen her odasında kullanabilirsiniz. Çiçekleri beyaz renkli olup yıl içerisinde uzun süreli olarak bünyesinde bulundurur. Hava temizleme özelliği ile yaşadığı yerin havasını temizler. Etrafa huzur verir.

Flamingo çiçeği (Anthorıum): Salon ve yatak odanızda bulundurabilirsiniz. Bakımı kolaydır. Bol ışık olan yerlerde güzel gelişme gösterir. Sık saksı değişimi sevmez. Çiçeklerin kırmızı rengi; etrafı canlandırır ve enerji verir.

Açelya (Azalea ) : Nemli ve yarı gölgeli ortamları sever. Mutfak banyo gibi yerleri severler. İyi bakıldığında çiçekleri yıl içerisinde uzun süre kalır. Çiçeklerinin pembe ve tonları daha çok tercih edilmektedir. Bu renkler insana sevgiyi çağrıştır.

Echeveria (çiçek sukkulent): Bu bitkiler yapılarında bulundurduğu su için fazla sulanma istemez. Bol ışık alanlarda ve sıcak ortamlarda rahatlıkla gelişme gösterir. Yaprak görünümü ile çiçek desenine hitap eder. Bu nedenle bütün bir yıl çicekli görünüm sağlar. Yeşil ve tonları, kırmızı ve tonları mevcuttur. Evin hemen her yerinde rahatlıkla kullanılabilinir. Bakımı kolaydır.

Haberin Devamı

Vazo-Kesme çiçeği: Evinizde vazo veya kullanmadığınız kavanoz var ise içine biraz su , biraz dekoratif aksesuar (taş, heykel...) koyun ve içine istediğiniz kesme bahar çiçeklerini yerleştirin. Ev içerisinde istediğiniz yere koyun. Odanızın hemen havasının değiştiğini ve sizi mutlu ettiğini fark edeceksiniz.

HUZUR VE MUTLULUK HEP SİZLERLE BERABER OLSUN……. SAĞLIKLI GÜNLER

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ///// YÜKSEK PEYZAJ MİMARI