Ginkgo biloba (mabet ağacı) özellikleri

Sonbahar mevsiminde en güzel renklenmeyi yapan ‘’ginkgo biloba’’yı yakından tanımaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise aşağıdaki yazı sizi bekliyor.

Latince ismi Ginkgo Biloba, Türkçe ise mabet ağacı, kutsal ağaç, tapınak ağacı ,fosil ağacı, fil kulağı, beyin ağacı‘dır.

Çin, Japonya ve Kore’ye özgü bir ağaçtır.

Kendine özgü bir tür olup bitki aleminde çeşidi yoktur.

Yaprakları; küçük, geniş, lopludur. Şekli fil kulağına benzer. Kışın yaprağını döker. Yaprak rengi yeşildir. Ağaç yapraklarını dökmeden önce yeşil rengini altın sarısı rengine dönüştürür. Bu da sonbahar mevsiminde muhteşem görüntü ortaya çıkartır.

Haberin Devamı

Bu ağaçlar tohum ve çelikle üretilmektedir.

Nemli, organik gübre bakımından zengin, kumlu-killi topraklarda yaşayabilmektedir. Kazık kök yaptığından toprağın derin olmasını ister.

Güneşli ve yarı gölgeli yerde yetişebilir. Bol ışığı seven bu ağaçlar kent iklimine uygundur.

Kent sağlığına da olumlu katkılar sağlayan mabet ağaçları havayı temizlemede ve havadaki tozları yok etmede büyük rol oynar.

Ginkgo biloba ağacının yapraklarının özünde flavonoid glükozidler içermektedir. Araştırmalara göre bu öz hafıza kaybı, unutkanlık gibi rahatsızlıkları tedavi etmede, dikkat eksikliğini gidermede, göz sağlığını olumlu yönde etki sağlamada birçok fayda sağladığı görülmüştür. Bu nedenle ilaç sektöründe kullanılmaktadır.

SEVGİ, HUZUR, MUTLULUK SİZLERLE OLMASI DİLEĞİMLE…

Haydi yazın bir sonraki yazı ne olsun?

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ////YÜKSEK PEYZAJ MİMARI (Tarım Teknolojisi Öğrencisi)

https://www.instagram.com/tasozdemirozlem