Öğretmenler Günü için hediye çiçek önerileri

Öğretmenler Günü yaklaşıyor. Üretken, fedakar ve değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu mutlu olsun’! Öğretmenlerimiz geleceğimizin mimarlarıdır. Bu yüzden onlarını hakkını ödeyemeyiz. Sizlerden gelen sıkça sorularda, hep aynı soru vardı; ‘’Öğretmenimize çiçek almak istiyoruz? Hangisini tavsiye edersiniz?’’ Bu hafta bu sorunuza beş örnekle cevap vermeye çalışayım. Buyurun, iyi okumalar!

Atatürk çiçeği; İsmine yakışır, tam da öğretmenler günü için ideal, görünümüyle de oldukça dikkat çekici olan Atatürk çiçeğini öneririm. Atatürk çiçeği (Euphorbia pulcherrima) İç mekanda bulundurun, soğuk ortamlardan uzakta tutun. Bol ışık almasını sağlayın. Dalları hassas ve kırılgandır.

Haberin Devamı

Sukulent-kaktüs; Bakımı kolay olan sukulent-kaktüs bitkilerin hemen hepsini tavsiye ederim. İster sukulent arajmanı şeklide, isterseniz de orta büyüklükte kaktüs bitkisini tercih edebilirsiniz. Sukulent-kaktüs türü bitkiler; yoğun çalışan öğretmenlerimiz için bakımı kolay bitkilerdir. Ayrıca elektronik (bilgisayar, tablet, yazıcı…) eşyalardan yayılan kötü enerjiyi en aza indirir.

Orkide; Orkideler en güzel, en dikkat çekici hediye olarak yer almaktadır. Pembe mor, beyaz, mavi gibi renkleri bulunan orkideleri öneririm. Orkide çiçekleri ile adeta zarifliğin simgeler. Tek bir renk veya farklı renklerin bir arada olduğu orkide arajmanlarını tercih edebilirsiniz.

Güller; Kokulu ve kokusuz türleriyle adeta hediye çiçeklerin baş tacı olan gülleri ister saksıda ister kesme olarak hediye edebilirsiniz. Saksıda bodur olanlarını, Kesmede ise uzun saplı olanlarını tercih edin. Renk seçimlerine dikkat edin.

Ağaç fide dikimi; Öğretmenlerinizin adına doğa-ağaç-bitki-hayvan temalı çeşitli vakıflara fidan ekimi bağışında bulunabilirsiniz. Öğretmeninizin adına dikilen her fidan geleceğin nefes kaynakları olacaktır. Yapılan ağaçlandırmaya verilecek öğretmenimizin ismi, gelecek nesillerde de anılacak ve sadece insanların değil tüm canlıların yararına da katkıda bulunacaktır.

SEVGİ,HUZUR,MUTLULUK SİZLERLE OLMASI DİLEĞİMLE...

Haberin Devamı

Haydi yazın bir sonraki yazı ne olsun?

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ////YÜKSEK PEYZAJ MİMARI (Tarım Teknolojisi Öğrencisi)