Renklere göre bahçe stilleri

En sevdiğiniz renk hangisi? Renklerin gücüne inanır mısınız? Sevdiğiniz renge göre bahçe sitilinizi öğrenmek ister misiniz? Cevabınız ‘’Evet ‘’ ise aşağıdaki yazı tam size göre… Bana gelen maillere göre en çok mavi ve yeşil rengini sevdiğinizi belirtmişsiniz. O zaman mavi ve yeşilden başlıyoruz.

Mavi; Sakinliğin, güvenirliğin, özgürlüğün ve sadakatin simgesi olan mavi rengi sevenler; Bahçelerinde su öğesini çokça kullanabilirler. Özellikle bahçe aksesuarlarında kullanacağınız mavi ve tonları bahçenize huzur katacaktır. Mavi minderler, mavi saksılar, mavi tondan heykeller bahçenize farklı hale getirecektir. Mavi nazar boncuklarını büyük ağaçlarını süslemede kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeşil; Yeşilin her tonunu sevenler; bahçelerinde her daim yeşil ve yaprak döken türlerini sıkça kullanmalıdır. Doğanın rengi olan yeşili; çeşitli yaprak tür ve dokularına sahip bitkileri kullanarak sitilinizi oluşturabilirsiniz. Yapaylıktan kaçının. Yeşilin her tonunu bahçenizde kullanarak bahçe sitilinize yön verin. Karayemiş, çam, servi, defne, şimşir gibi bitkiler koyu yeşil renk iken akçaağaç, pitos, lıgustrum, iğde gibi türlerin yaprakları biraz daha açık yeşildir.

Beyaz; Temizliğin, saflığın simgesi olan bu rengi bahçenizde çiçekli bitkileri kullanarak ve bahçe aksesuarlarınızda beyazı tercih ederek sitilinizi oluşturabilirsiniz. Özellikle büyük veya küçük çiçeklerin bir arada kullanılması bahçenizi daha da hareketli hale getirecektir. Beyaz çiçekli manolya, kartopu, beyaz laleler, beyaz çiçekli ortancalar ve beyaz güller kullanmak bahçenize özellik katacaktır. Ağaç diplerine koyacağınız beyaz çakıl taşları dikkat çekecektir.

Sarı; Çekiciliği, hareketliliği, sıcaklığı, varlığı, yaşamayı ve idealistliği simgeleyen sarı rengini; sarı çiçekli bitkilerde ve sarı aksesuarlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sarı tonlarında kullanılan saksılar bahçenizde oldukça dikkat çekecektir veya sarı laleler, sarı güller, sarı mevsim çiçekleri, sarı tonunda bahçe mobilyaları ve limon ağaçları bahçe sitilinizi ortaya çıkaracaktır.

Haberin Devamı

Kırmızı; Gençliğin, hareketliliğin ve dinamizmin simgesi olan kırmızı rengi bahçenizde abartmadan kullanabilirsiniz. Özellikle vurgu yapacağınız noktalarda bu rengi tercih ederseniz kendi sitilinizi ortaya çıkarabilirsiniz. Kırmızı çiçekler, kırmızı saksılar, kırmızı süs eşyaları bahçenizi çekici kılacaktır.

Turuncu; Dışa dönük, heyecan, mutluluk veren bu rengi bahçenizde turunçgiller ailesini yetiştirerek ortaya çıkarabilirsiniz. Portakallar, mandalinalar, kadife çiçekler, acem borusu gibi bitkileri sık sık kullanabilirsiniz. Özellikle yemyeşil çim üzerine kullanacağınız turuncu minderler bahçenize sıcacık bir ortam sağlayacaktır.

Siyah; Marjinalliği, gücü, disiplini ve idealistliği simgeleyen siyah renk Bahçenizde fazla olmamak üzere kullanabilirsiniz. Siyah bahçe mobilya seti, siyah süs havuzu, siyah renkli heykeller, siyah tonları yer döşemelerini bahçenizde kullanabilirsiniz. Bu bahçe sitilinizde çiçeği az kullanmalı her daim yeşil bitkileri ise yoğun kullanmalısınız.

Haberin Devamı

Pembe; Sevginin, şefkatin ve aşkın simgesi olan bu rengi bahçenizde bazı malzemelerle sağlayabilirsiniz. Pembe güller, pembe manolya ağacı, pembe bahçe mumları, fenerleri gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Pembe rengi bahçenize iyimserlik katarak ortamı romantikleştirecektir.

Mor; Asaletin, lüksün, zarafetin, tutkunun simgesi olan bu rengi bahçenizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mor salkım, mor güller, mor çiçekli Japon ağaçları veya bahçe aksesuarları ve saksılar sizin sitilinizi ortaya çıkaracaktır.

Kahverengi; Fiziksel rahatlık, güven, korumacılık ve doğallığın simgesi olan kahverengini bahçenizde sık sık kullanabilirsiniz. Bahçenizin bazı kısımlarını kahverengi toprak tonları kullanarak farklı bir yüzey sağlayabilirsiniz veya ağaç kabukları ile toprak yüzeyini örtebilirsiniz. Çardak, ahşap dek, ahşap oturma grubu gibi malzemeler kullanımı özellikle yemyeşil çim alanlarında doğal görünüm sağlayacaktır.

Doğanın tüm renkleri sizi sımsıkı sarması dileğimle...

HAYDİ YAZIN BİR SONRAKİ YAZI NE OLSUN

 https://www.instagram.com/tasozdemirozlem

YÜKSEK PEYZAJ MİMARI/////ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ