Sonbaharda mis bahçe

Sonbahar mevsiminin ilk ayı olan Eylül ayı geldi. Hoş geldin Eylül ayı! Evlere, bahçelere bereket getir dedikten sonra yazımıza başlayalım. Sonbahar mevsiminin romantikliğini, güzelliğini, naifliğini mis gibi bahçede yaşamaya ne dersiniz? ‘’Evet’’ derseniz öncelikle bahçenizi mis gibi bir havaya çevirin. Nasıl mis gibi bir havaya çevireceğiz diye sorarsanız, aşağıdaki yazım tam size göre! Haydi hemen madde madde bahçenizi ‘’mis bahçe’’ye çevirin.

Mis bahçeler temiz olmalıdır. Sonbaharın gelmesi ile yaz çiçekleri solmaya başlar. Solan çiçekleri temizleyin.

Bahçenizde kurumuş, kırılmış bitki kısımlarını makas yardımı ile kesin ve temizleyin. Temizliği yapılmış bahçe her zaman güzel gözükür.

Bahçe saksılarınızı temizleyin. Yıpranmış bahçe saksılarını değiştirin. İçinde bulunan bitkilerin bakımını yapın.

Mis bahçeler kokmalıdır. Solan çiçekleriniz yerine sonbahar mevsimine hitap eden krizantem türlerini dikin. Krizantem türlerinin bazıları kokuludur.

Haberin Devamı

Boş bahçe saksılarınız var ise içlerine lavanta biberiye dikin ve bahçenizde uygun yerlere konumlandırın. Etrafa saldıkları kokularla mest olun.

Sebze bahçesinde sarımsağınız, soğanınız, kekiğiniz yoksa mutlaka dikin. Hem bahçenize koku verecek hem bahçe toprağını bereketlendirecek, hem de haşerelere karşı koruyacaktır.

Mis bahçeler sağlıklı olmalıdır. Yaz mevsiminde yorulan bahçe toprağınızı havalandırın. Havalandırma aletleriyle toprağı hareketlendirerek bitki köklerini sonbahar mevsimine sağlıklı hazırlamış olursunuz.

Çim alanlarınızın bakımını yapın. Çim biçme işlemleriniz bitirin. Kelleşmiş yerlere çim tohumu ekin. Çim alanlarınızı tırmık yardımı ile havalandırın. Havalandırmayı eylül ayı bitmeden gerçekleştirin Bu işlem çimlerinizin sağlıklı gözükmesini sağlayacaktır.

Yorulmuş, yıpranmış bahçe bitkilerinize organik gübre verin. Organik gübre bitkilerinize daha güçlendirecektir. Onların daha da sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Mis bahçeler geri dönüşümlü olmalıdır. Sebze bahçelerinizin geçmiş yaz sebze fidelerini temizleyin. Budamalarını yapın. Sebze tohumlarını ayırın ve uygun yerde bir sonraki bahar mevsiminde kullanmak için saklayın.

Mis bahçeler yenilikçidir. Temizlenmiş, ayıklanmış sebze bahçelerinize kış sebzelerini dikin.

.Bahçenizin sıkça kullandığınız kısımlara yeni sonbahar çiçekleri dikin. Çiçeklerin renkli olmasına dikin. Renkler yeniliği ve canlılığı simgeler.

Bahçe mobilyalarınızı bahçede tutmaya devam edin. Zarar görmüş kısımlarını tamir edin. Bahçe minderlerinizi çim alanlarınıza serpiştirin.

Haberin Devamı

Mis bahçeler görsel şölendir. Bu görsel şöleni yaprak renklerinin değişimi ile dikkat çeken bitkilerinizle (euonymus alatus, parthenocissus spp., acer palmatum gibi bitkiler) yaşayabilirsiniz. Hatta bu güzelliği bitkilerinizin yanına koyacağınız oturma birimleriyle daha yakından şahit olabilirsiniz.)

KOLAY GELSİN….

Haydi yazın sonraki yazı ne olsun?

Yüksek Peyzaj Mimarı ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

https://www.instagram.com/tasozdemirozlem