Yaz bahçesi nasıl olmalı?

Bakımlı olmalı: Bahçenizdeki tüm bitkilerin mevsimine, yaşına ve cinsine uygun bakımları (budama, ilaçlama, çapalama, gübreleme…) yapılmış olmalı. Bakımlı bahçe her zaman sağlıklı bitkilerle dolu bahçedir.

Huzurlu olmalı: Bahçenizin tasarımı sizin tarzınızı yansıtmalı. İçinde bulunduğunuzda size huzur vermeli. Çiçekleri seviyorsanız çiçeklerle dolu bir bahçe veya meyve-sebze yetiştirmeyi seviyorsanız sebze-meyve bitkileri ağırlıklı bir bahçe yapın. Unutmayın sevdiğiniz bahçe size her zaman huzur verir.

Haberin Devamı

Renkli olmalı: Yaz mevsiminin enerjisini doyasıya yaşamak istiyorsanız bahçenizi renklendirin. Rengarenk çiçekler, renkli minderler veya ışıl ışıl aydınlatmalarla bahçenizi hareketlendirerek renklendirebilirsiniz.

Serin olmalı: Yaz mevsiminin yakıcı sıcağının altında keyif geçirmek istiyorsanız bahçede birkaç değişim yapmalısınız. Bahçeniz için özellikli bahçe bitkileri veya bahçe malzemeleri tercih edin. Bahçe şemsiyeleri, rüzgar gülleri, pergolalar, çardaklar veya büyük ağaçlar (ıhlamur ağacı, akçaağaç, gürgen ağacı…) size gölge ortamlar sağlayıp serinletecektir.

İlgi çekici olmalı: Bahçenizde monotonluktan ve tek düzenlilikten sıkıldıysanız bahçe için değişim yapmalısınız. Bahçenizin konumuna, yapısına, büyüklüğüne uygun olan süs havuzları, heykeller, bahçe aynaları, salıncaklar, kuş yuvaları gibi bahçe malzemeleri seçin veya duvar bitkilendirilmesi, succulent bitkilendirilmesi gibi köşeler oluşturun. Bahçenizi monotonluktan kurtararak ilgi çekici bir hale getirin.

Şık ve davetkâr olmalı: Özellikle yaz akşamları dostlarınızla keyifli bir zaman geçirmek istiyorsanız birkaç değişikliği göz önünde bulundurmalısınız. Değişik figürlü led ışıkları, bahçe mobilyası, bahçe masası, hamaklar, dev ekran sinema düzeneği, müzik ses dizaynları bahçenizde ağırlayacağınız konuklar ile harika zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

Kullanışlı olmalı: İster küçük ister büyük bahçeniz olsun bahçeniz mutlaka kullanışlı olsun. Bitkilerinizle geçireceğiniz zaman sizi bunaltmamalı aksine rahatlatmalı, dinlendirmelidir. Sevdiklerinizle mangal yapabileceğiniz, ailenizle piknik yapabileceğiniz kullanışlı alanlar oluşturun.

Haberin Devamı

Huzur, sağlık ve mutluluğun sizinle olması dileğimle...

 

YÜKSEK PEYZAJ MİMARI / ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ