Yazın bahçede geri dönüşüm

Yaz mevsimini doyasıya yaşadığımız şu günlerde biraz serinlemek, biraz dinlenmek ve biraz da rahatlamak için yeşil alanları doldurur olduk. Haliyle tüm bahçelerde hareketlenmeler başladı. Bu hareketlenmeler; mevsiminin meyve sebzelerinden yararlanmak, çimlerinde uzanıp dinlenmek, ağaç altlarında piknik yapmalar, havuz kenarında serinlemeler, güneşlenme, oyunlar oynama gibi kendini gösterir. Bahçenizde bu keyifli anları daha verimli ve daha doğal geçirmenin çok daha eğlenceli bir yolu var. Bu yolu öğrenmek ister misiniz? O zaman, bu yolu öğrenmek için bahçenizde kendinizi yormayacak ve fazla zamanınızı almayacak geri dönüşümlü işlerden bahseden, aşağıdaki yazı sizleri bekliyor.

Haberin Devamı

Yaz mevsiminde en çok görülen yabani otları bahçenizden toplayın ve bir kap içerisinde biriktirin. Biriktirdiğiniz yabani otları parçalara ayırın ve miktarına göre su dolu bir bidon içerisinde bekletin. Bu bekletme bir hafta veya on gün sürebilir. Beklettiğiniz zaman diliminden sonra suyunu bitkilerinize ara ara verin. Bitkilerinizin sağlıklı gelişimine destek olacaksınız.

Yaz bahçelerinde meyveler, sebzeler olmuş vaziyettedir. Bu meyveleri ve sebzeleri dalından toplamaya başlayın veya topluyorsanız toplamaya devam edin. Dökülenleri, çürüyenleri atmayın. Meyvelerin çürümüşlerini temizleyin ve komposto yapımında kullanın. Kiraz, böğürtlen gibi renk veren çürük meyveleri ezin ufak kaplarda bekletin. İçine vazelin karıştırın ve doğal dudak renklendirici olarak kullanın. Çürümüş sebzeleri de ufak ufak doğrayın ve yüksek yerlere koyun. Kuşlar için besin kaynağı olabilir.

Yaz yağmurunun bereketinden, nasibinizi alın. Nasıl mı?. Bahçenizde büyük su hazneleri tutun. Yağmur sularının bu su haznelerine dolmasını sağlayın. Zamanla biriken su haznesini bahçe bitkilerini sulamak için kullanın. Kısa sürede bitkilerde gelişim farklılığını göreceksiniz.

Yaz çiçekleri şu aralar rengarenk görünümüyle gözlerimize bayram ettiriyor. Bitkilerinizi biraz rahatlatmak ve bir daha çiçek açtırmasını teşvik etmek için çiçeklerini saplarından keserek evinizin bazı köşelerine vazo içerisinde konumlandırabilirsiniz. Bu geri dönüşüm sayesinde hem evde hem bahçenizde sürekli çiçek görmüş olursunuz. Ortanca çiçekleri, güller eminim evinizin havasını değiştirecektir.

Haberin Devamı

Ağaçlarınızın kurumuş dallarını kesin. Kestiğiniz dalları form verin ve isteğiniz renge sprey boya ile boyayın. Boyadığınız dalları bahçenizde ve evinizde dekor olarak kullanabilirsiniz. Kuru dal geri dönüşümü bahçenizi ilginç kılacaktır.

Bahçenizdeki küçük taşları toplayın. Topladığınız taşları yıkayın ve kurutun. Daha sonra uygun taş yapıştırıcılarla ev dekorunda kullandığınız eşyalara yapıştırın. Doğal bir görünüm elde edersiniz. Bu taşları sprey boyalarla boyayabilirsiniz.

Evinizde kırılmış ve kullanmadığınız aynaları bahçe duvarında kullanın. Aynaları büyük ve küçük olarak ayırın. Bahçe duvarınızın en güzel ve dikkat çeken kısmına monte edin. Bu geri dönüşüm sayesinde bahçe duvarınız farklılaşacak ve ortama yepyeni bir hava katacaktır.

KOLAY GELSİN

Haberin Devamı

Haydi bana yazın! Bir sonraki yazı ne olsun? https://www.instagram.com/tasozdemirozlem

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ////YÜKSEK PEYZAJ MİMARI