Püf Noktası Paulownia Ağacı Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Paulownia Ağacı Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

12.11.2021 - 04:00 | Son Güncellenme:

Paulownia ağacı, çok fazla kullanılan bir ağaçtır. Farklı ve ilgi çeken bir bitkidir. Özellikle kent ormanlarında olmaktadır. Yaz aylarında gölge ve serin alanlar oluşturmaktadır. Bu Paulownia ağacı hakkında birçok bilgi bulunmaktadır. Paulownia ağacı uzun ömürlü bir ağaçtır. Ülkemiz de birçok yerde yetişmektedir. Peki ya Paulownia ağacı nedir? Bu ağacın özellikleri nedir tüm detayları ile derledik.

Paulownia Ağacı Nedir Kısaca Özellikleri Nelerdir


Paulownia ağacı, ekonomik olarak çok faydalı bir ağaçtır. Hızlı bir şekilde gelişme göstermektedir. Serinlik ve gölgelik için insanlar çok fazla tercih etmektedir.

Paulownia Ağacı Nedir?

Paulownia ağacının ana vatanı Çin’dir. Türkiye’de de çok fazla sayıda yetiştirilmektedir. En çok peyzaj çalışmalarında kullanılmaktadır. En çok kerestesinden yararlanılmaktadır. 6 yıl içerisinde kesime hazır hala gelmektedir. Kesildikten hemen sonra 1 yıl içerisinde tekrar hızlı bir şekilde büyümektedir. Ömrü 70 yıl kadar sürmektedir.

Paulownia Ağacı Özellikleri Nedir?

Paulownia ağacı iki yıl içerisinde 6 metre uzunluğuna çıkabilmektedir. Sekizinci yılından sonra kereste olarak kesimi yapılabilmektedir. Bu ağaç kereste olarak ticari anlamda önemlidir. Yapraklarında bulunan proteinden dolayı hayvanlar için yem olarak da kullanılabilmektedir. Çiçeklerinde olan bal özü aynı zamanda arıcılıkta da kullanılmaktadır. Bu ağaç rüzgarı kesmek için de kullanılmaktadır.

 

Yazarlar