Hayat, ona yüklediklerinle anlamını bulur.

Bundan iki yıl kadar önceydi. Bir görüşmeden sonra not defterime şu cümleyi yazmıştım: “Hayat, ona ne yüklediğinle anlam bulur.” Defterimin ön sayfasında uzun zaman durmuş ve ara sıra gözüme çarptığında hayatımın anlamı üzerine düşünme fırsatı bulmuştum. Şimdi bu söz, internet sitemin de sloganı olarak yerini aldı. Hayata dair çeşitli sözler ve yazılar okuduğumda, biriyle hayatla ilgili bir sohbete daldığımızda yine aynı düşünceye varıyorum. Herkes kendi yaşantı deneyimleri ile çeşitli sonuçlara varıyor ve öyle yorumluyor. Bu oldukça sübjektif bir konu olduğundan kişinin kendini keşfetmesi ile ortaya çıkabilecek bir durumdur da aynı zamanda. Bu konuda çeşitli kitaplar ya da terapiler de insana fayda sağlamaz, sadece görülmeyenlerin farklı bakış açısı ile keşfedilmesine imkân tanıyabilir. Yazımın konusu, ‘Hayatın anlamı nedir?’ gibi felsefe konusu değil, ben başka bir noktaya varmak istiyorum sonunda.

Haberin Devamı

Tüm canlı varlıklar içinde insana bahşedilen ‘akıl’ sayesinde sorguluyoruz biz yaşamı. Hayata anlam katmak için hepimizin ayrı amaçları var. Amaçlar edinmeden ve o yönde uğraş vermeden yaşantısına devam eden kişiler gittiği yolu bilmediği için durakları varış noktası sanıp oyalanıp duruyorlar.

Yunus Emre der ki; İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir.’ Kendini bilen insan gittiği yolu ve asıl yapmak istediklerini de bilir. Durakları varmak istediği nokta sanıp zamanı boşa harcamaz. Belki soluklanmak için kullanır.

Sosyal hesaplarda sıkça paylaşılan bir söz var; “Allah, vermeyeceği şeyi insanın aklına düşürmezmiş diye, insanda hoş duygular uyandıran bir paylaşım bu. Ancak bu sözde eksik olan hayal ile hedefin birbirine karıştırılmış olmasıdır. Düşündüğünüz şeyi eyleme dönük bir faaliyete dönüştürmüyorsanız o, hayaldir; gerçekleştirmek için somut eylemlere başlıyorsanız o, hedeftir.

Sizin yolunuz ve hedefiniz nedir? Varış noktanız neresidir? En önemlisi, duraklarınızı belirlediniz mi?

Gideceğiniz yolun rotasını başında çizip duraklarda oyalanmamanız dileğiyle.

Sevgilerimle

Haberin Devamı

Dilek Söylemez

Bilgi/İletişim: www.dileksoylemez.com

www.instagram.com/dileginimgeleri

www.facebook.com/dileginimgeleri.dileksoylemez