Sağlıklı Beslenme Rooibos Çayının Faydaları Nelerdir? Rooibos Çayı Zayıflatır Mı?

Rooibos Çayının Faydaları Nelerdir? Rooibos Çayı Zayıflatır Mı?

08.12.2020 - 00:50 | Son Güncellenme:

Son dönemlerin en dikkat çeken bitkilerinden birisi de Rooibos çayıdır. Özellikle içerisinde kafein olmamasından dolayı ve antioksidan tarafından zengin olması sağlık açısından büyük yarar sağlamaktadır. Peki Rooibos çayının faydaları nelerdir? Rooibos çayı zayıflatır mı? Sizlere Rooibos çayı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Rooibos Çayının Faydaları Nelerdir Rooibos Çayı Zayıflatır Mı

Günümüzde popüler olan Rooibos çayı zayıflama konusunda yarar sağlaması nedeniyle çok konuşulmaya başlamıştır. Yıllardır kullanılan bir bitki olan Rooibos çayı ülkemizde yeni yeni duyulmaya başlanmıştır.

Rooibos Çayının Faydaları Nelerdir?

Rooibos çayı ülkemizde yetişmemektedir. Anavatanı Güney Afrika'nın Batı Cape'in küçük bir dağlık bölgesidir. Rooibos çayına kızıl çay veya kırmızı çay da denilmektedir. Pek çok yönden faydası olan Rooibos çayının faydaları ise şunlardır:

- Rooibos çayının en büyük yararı kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Kalorisi çok düşük bir bitki olan Rooibos çayı içerisinde 0 ile 2 kalori arasında kalori bulunmaktadır.
- Diyet yapan kişilerin tatlı istemeleri durumunda Rooibos çayını tüketebilirler.
- Rooibos çayı içildiğinde antioksidanlardan aspalathin ve nothofagin alınmış olunur. DNA'ya zarar veren ve normal hücre fonksiyonlarını engelleyen zararlı oksijen radikalinin temizlenmesine yardımcı olmaktadır.
- Rooibos çayı oksidatif stres düzeylerini düşürmeye yardımcı olmaktadır. Bu sayede de kilo vermeye yardım eder.
- Kan şekerini düşürmeye yardımcı olmaktadır.

Rooibos Çayı Zayıflatır mı?

Rooibos çayı zayıflama çayları arasında bulunan en popüler çaylardan birisidir. Kilo verme konusunda etkili olduğu kadar birtakım rahatsızlıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda Rooibos çayının bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve aynı zamanda zayıflamaya yardımcı olduğu belirtilmiştir.

İçerisinde yağ ve karbonhidrat bulunmayan Rooibos çayı vücutta yağ birikimine izin veren hormonların oluşumunu engellemektedir. Ayrıca bu çay için ekstra bir tatlandırıcıya da ihtiyaç duyulmamaktadır. Stres durumunu düzenlerken kilo vermeye de yardımcı olacaktır.

Rooibos Çayı Nasıl Demlenir?

Rooibos çayı hazırlamak için 1 tatlı kaşığı Rooibos çayı ve kaynamış suya ihtiyaç duyulmaktadır. Daha sonra Rooibos çayını demlemek için bir fincan kaynamış şu 3 dakika kadar beklettikten sonra ılık bir hale gelince 1 tatlı kaşığı Rooibos çayı eklenir. Rooibos çayı b şekilde 5 veya 56 dakika bekletilerek hazır hale gelebilir.

Ayrıca Rooibos çayını zencefilli yapmak da mümkündür. Bunun için 2 dilim zencefil 1 tatlı kaşığı Rooibos hazır halde olmalıdır. Kaynamış olan suya 2 dilim zencefil konularak kaynatılmalı. Daha sonra ocağın altı kapatılır ve 1 tatlı kaşığı Rooibos eklenmelidir. Bu şekilde 7 dakika demlendikten sonra süzerek ılık veya sıcak tüketilebilir.

Yazarlar