Yaşam Ruhsatsız fabrikada facia: 2 kişi öldü

Ruhsatsız fabrikada facia: 2 kişi öldü

16.05.2008 - 01:33 | Son Güncellenme:

Ankara Çubuk Sanayi Sitesi’ndeki ruhsatsız süt ürünleri fabrikasında gaz sıkışması nedeniyle buhar kazanı patladı

Ruhsatsız fabrikada facia: 2 kişi öldü

Ankara’nın Çubuk ilçesinde bir süt ürünleri fabrikasının buhar kazanında meydana gelen patlamada iki kişi hayatını kaybetti. Beş kişinin de yaralandığı olayın meydana geldiği fabrikanın ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.
Çubuk Sanayi Sitesi Karagöl Süt Ürünleri Fabrikası’nda bulunan buhar kazanı, dün saat 11.00 sıralarında gaz sıkışması nedeniyle patladı. Patlama nedeniyle, fabrikada çalışan işçilerden Hamza Canlı (73) ve süt vermek için aracıyla fabrikaya gelen Hasan Akkaya (36) hayatını kaybederken, beş kişi de yaralandı.

Kazan 100 metre fırladı

Olayda fabrika enkaz haline gelirken, patlayan buhar kazanınının parçaları 100 metre uzağa dağıldı. Çevreye dağılan buhar kazanı ve fabrikanın alüminyum çatısının parçalarının kimseye isabet etmemesi, facianın daha da büyümesini engelledi. İmalathanedeki enkazın altında kalarak ölen Akkaya ile Canlı’nın cesetleri, Olay Yeri İnceleme Ekibi’nce çıkarıldı.
Ağır yaralanan işçilerden Hüseyin Himmetoğlu ambulansla Ankara’ya sevk edilirken, diğer yaralılar Ömer Akal, Ebubekir Şanlı, Yüksel Akkaş ve Kemalettin Küpeli Çubuk Hastanesi’nde ayakta tedavi edildi.
Patlamanın meydana geldiği imalathanenin çevresinde geniş önlemler alındı. Çevredekiler ambulansın, olaydan 20 dakika sonra bölgeye ulaştığını iddia etti. 100 bin nüfuslu ilçenin Devlet Hastanesi’nde bir ambulansın bulunmasına vatandaşlar tepki gösterdi.
Milliyet’e konuşan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, patlamanın meydana geldiği fabrikanın ruhsatsız olduğunu açıkladı. Tuğluca, “Daha önce orada Tek Çiftlik diye bir işyeri vardı. Orası bizden ruhsatlıydı. Burası, işyerini birkaç gün önce devralmış, henüz müracaatı yoktu” dedi.
Patlamanın ardından bölgeye Kızılay tarafından dört kişilik ekip gönderildi.

Yazarlar