Ameliyatsız güzelliğin gözdesi dolgu neden bu kadar popüler?

Dünya var olduğundan bu yana güzellik herkesi ilgilendiren bir kavram. Sadece felsefi olarak değil elbette. Her dönem güzelleşmek için pek çok uygulama denendi ve tıp sayesinde bu uygulamalar şu anda çok ileri bir seviyede.

Biz dermatologlar da bu gelişmeleri yakında takip ediyoruz. Özellikle ameliyatsız uygulamaların başında gelen dolgu tedavisi her zaman olduğu gibi çok gözde. 

PRATİK VE ETKİN BİR ÇÖZÜM

Dolgu maddeleriyle tedavi özellikle yüz görünümlerini geliştirmek isteyenler için kolay, ameliyatsız bir alternatif sunar. Hacim kaybı yaşamış, sarkmış bölgelerde doğal sonuçlar almamızı sağlar. Daha dolgun dudaklar, daha dolgun yanaklar, daha sıkı görünen bir çene çizgisi tedavisi dolgu ile elde edebileceğimiz sonuçlardan birkaçıdır. Bir de uygun hastalarda dolgu ile burun estetiği uygulamasının başarısının altını çizmekte fayda var. Yine yara izlerini, dudak çevresindeki derin çizgileri tedavi etmek için de ideal ve pratik sonuçlarla karşımıza çıkar. 

Haberin Devamı

Ameliyatsız güzelliğin gözdesi dolgu neden bu kadar popüler

DOLGU POPÜLER ÇÜNKÜ...

Bu sorunun yanıtı birden fazla. Dolgu tedavisi, kozmetik cerrahi seçeneklerine kıyasla kısa sürede uygulanır. Kullanılan uyuşturucu krem ile acı ya da ağrı hissedilmez. Yapıldığında hemen görülen sonucuyla hastayı mutlu eder. Doğal görünümlü sonuçları da popüler olmasının başka bir nedenidir.

TEDAVİ SÜRECİNİN DETAYLARI

Gelelim dolgu tedavisine... Dolgu özel bir hazırlık gerektirmez ve kısa bir işlemdir. İşlem 30 dakikadan fazla sürmez ve etkileri 9 ay ila 2 yıl arasında görülebilir. Çoğu zaman uygulamadaki hafif acıyı engellemek için öncesinde işlem yapılacak bölgeye jel uygulanır. Dolgunun yan etkileri neredeyse yoktur.

HANGİ DOLGU EN İYİSİ?

Hyalüronik asit dolgusu dünyanın 1 numaralı dolgu maddesidir. Yüzün farklı bölgelerinde hacim sağlar. Vücutta bulunan doğal hyalüronik asit maddesini kullanır. Yani cildimizde zaten var olan hyalüronik asit maddesini taklit eder. Cildi güçlendirmek için elastikiyeti ve pürüzsüzlüğü artırmak adına cildinizin altındaki suya bağlanır ve kolajen üretimini teşvik etmeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

Ameliyatsız güzelliğin gözdesi dolgu neden bu kadar popüler

DOLGU GEÇİCİDİR

Dolgu tedavisinin en güzel yanlarından birisi geçici olmasıdır.  Tedaviden sonra fikrinizin değişmesinden endişe ediyorsanız, dolgunun her an giderilebileceğini bilmek değerli bir bilgidir. Bunun dışında, yapılan dolgu zamanla vücut tarafından yavaşça atılır. Etkisi hastanın özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 9 ay ila 2 yıl arasında sürer.

NASIL BİR FAYDA SAĞLAR?

İnsanın dış görünüşüne güvenmesinin ruh halini iyileştirdiği ve kişiyi daha mutlu ettiği bir sır değil. Kısacası iyi görünmek sizi iyi hissettirecektir. Dolgu tedavisi konusunda istekliyseniz, fiziksel görünümünüzü ve bu sayede kendinize olan güveninizi iyileştirmenin bu harika yolunu deneyebilirsiniz. Endişeniz ister yaşlanma ile ilgili ister fiziksel özelliklerinizden kaynaklanan memnuniyetsizlik olsun, dolgu maddeleri hızlı ve kolay çözüm sağlar.